Μπάσκετ ανδρών: Ξεκινά τη Δευτέρα ο δεύτερος γύρος

Με το τέλος του πρώτου γύρου, οι πέντε πρώτες ομάδες βρίσκονται με την εξής σειρά:

ΕΣΠΕΡΟΣ 1 ήττα
ΠΟΡΦΥΡΑΣ 1 ήττα
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3 ήττες
ΤΡΑΧΩΝΕΣ 4 ήττες
ΜΙΛΩΝ 4 ήττες

Η σειρά αυτή ίσως υπονοεί για ορισμένους ότι ΕΣΠΕΡΟΣ και ΠΟΡΦΥΡΑΣ έχουν σημαντικό προβάδισμα. Δεν είναι έτσι. Υπάρχει ισορροπία. Καθένας από τους πέντε πρώτους έχει νικήσει όλους τους εντός έδρας αγώνες του με αντίπαλο κάποιον από τους άλλους τέσσερις:

  Νίκες εντός με Ήττες εκτός από
ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑ ΜΙΛΩΝΑ
  ΤΡΑΧΩΝΕΣ  
  ΚΑΛΛΙΘΕΑ  
ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΣΠΕΡΟ
  ΤΡΑΧΩΝΕΣ  
  ΜΙΛΩΝΑ  
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΡΑΧΩΝΕΣ ΠΟΡΦΥΡΑ
  ΜΙΛΩΝΑ ΕΣΠΕΡΟ
ΤΡΑΧΩΝΕΣ ΜΙΛΩΝΑ ΕΣΠΕΡΟ
    ΠΟΡΦΥΡΑ
    ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΜΙΛΩΝ ΕΣΠΕΡΟ ΤΡΑΧΩΝΕΣ
    ΠΟΡΦΥΡΑ
    ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η ισορροπία αυτή θα ήταν απόλυτη, αν δεν είχαν γίνει τρεις «γκέλες», που δίνουν μικρό προβάδισμα στον ΕΣΠΕΡΟ και στον ΠΟΡΦΥΡΑ. Έτσι, η ΚΑΛΛΙΘΕΑ έχασε απρόσμενα από την ΕΥΡΥΑΛΗ εκτός έδρας, ενώ ακόμη πιο απρόσμενα ο ΜΙΛΩΝ και οι ΤΡΑΧΩΝΕΣ έχασαν εντός έδρας στην αρχή του πρωταθλήματος από τον ΠΕΙΡΑΪΚΟ.

Αν από εδώ και πέρα δεν υπάρξουν άλλες «γκέλες» και καθένας από τους πέντε πρώτους χάσει μόνο από εκείνους από τους άλλους τέσσερις που αντιμετωπίζει εκτός έδρας, τότε η βαθμολογία στο τέλος του πρωταθλήματος θα είναι:

ΕΣΠΕΡΟΣ 4 ήττες
ΠΟΡΦΥΡΑΣ 4 ήττες
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 5 ήττες
ΤΡΑΧΩΝΕΣ 5 ήττες
ΜΙΛΩΝ 5 ήττες

Για να ανατραπεί αυτή η σειρά, πρέπει κάποιος από τους πέντε πρώτους να νικήσει εκτός έδρας κάποιον άλλο της πεντάδας. Υπό την προϋπόθεση, επαναλαμβάνουμε, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες «γκέλες».

Ο ΕΣΠΕΡΟΣ πρέπει να βγάλει αλώβητος την πρώτη τετράδα αγώνων του δεύτερου γύρου με ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ (εκτός), ΠΕΙΡΑΪΚΟ (εντός), ΕΡΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ (εκτός) και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (εντός), ώστε να φτάσει χωρίς απώλειες στο πρώτο crash-test του δεύτερου γύρου με τους ΤΡΑΧΩΝΕΣ (εκτός).

Όπως έδειξε ο τελευταίος αγώνας, λίγο το κρύο, λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης, λίγο η υποτίμηση του αντίπαλου, δεν είναι δύσκολο να κάνουν τη «ζημιά». Και μια «ζημιά» για τον ΕΣΠΕΡΟ στην προσεχή τετράδα αγώνων θα σημαίνει ότι, για να παραμείνει εντός στόχων, θα πρέπει να συνεχίσει από εκεί και πέρα χωρίς ήττα μέχρι το ντέρμπυ με τον ΠΟΡΦΥΡΑ, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *