Μπάσκετ ανδρών: O ΕΣΠΕΡΟΣ, η ΠΕΝΤΕΛΗ και οι ελεύθερες βολές…

Διαβάσαμε στη σελίδα της ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ στο facebook:

Η στατιστική του αγώνα επιβεβαιώνει δυστυχώς την πρώτη εκτίμηση μας για τη διαιτησία του αγώνα.
14 βολές η ΠΕΝΤΕΛΗ και 29 ο ΕΣΠΕΡΟΣ σε ένα αγώνα 65 πόντων, όταν μάλιστα ο ΕΣΠΕΡΟΣ πίεζε συνεχώς σε όλο το γήπεδο και η ΠΕΝΤΕΛΗ έπαιζε παθητική άμυνα.
Το βράδυ θα δούμε το βίντεο με τις επίμαχες φάσεις, με τα σουτ των Νιφόρα και Λίτσου που μέτρησαν για δίποντα.
Όπως και να 'χει, αναγνωρίζουμε ότι και οι διαιτητές άνθρωποι είναι.
Εξ άλλου τι νόημα έχει η διαμαρτυρία;
Το αποτέλεσμα μετράει.

Αν δεν έχει νόημα η διαμαρτυρία, τότε γιατί διαμαρτύρονται οι φίλοι της ΠΕΝΤΕΛΗΣ; Γιατί προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση, ότι οι 29-14 βολές υπέρ του ΕΣΠΕΡΟΥ σημαίνουν ότι σφυρίχτηκαν υπερδιπλάσια φάουλ σε βάρος της ΠΕΝΤΕΛΗΣ;

Γνωρίζουν ασφαλώς, ότι τα φάουλ ήσαν συνολικά 25-20 υπέρ του ΕΣΠΕΡΟΥ. Γνωρίζουν επίσης, ότι η σχέση αυτή δεν είναι καθόλου παράλογη. Στο πρώτο ημίχρονο τα φάουλ ήσαν 9-9, ενώ στο δεύτερο η ΠΕΝΤΕΛΗ ήταν πιο επιρρεπής, αφού κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ (28’ 47-39, 35’ 58-52, 38’ 62-55).

Θα γνωρίζουν επίσης, ότι στους φετινούς εντός έδρας αγώνες του ΕΣΠΕΡΟΥ ένας μόνο αντίπαλος πέρασε τους 62 πόντους και νίκησε. Όλοι οι άλλοι στους 62 (ή πιο κάτω) σταμάτησαν: στο 89-62 η ΛΑΜΙΑ, στο 92-60 η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ, στο 91-62 ο ΟΦΗ, στο 67-62 η ΠΕΝΤΕΛΗ.

Στον χτεσινό αγώνα η ΕΚΠΛΗΞΗ λοιπόν δεν είναι στους 62 πόντους της ΠΕΝΤΕΛΗΣ αλλά στους 67 του ΕΣΠΕΡΟΥ. Εμείς γνωρίζουμε ότι η πρωτοφανής αστοχία των καλαθοσφαιριστών μας στα τρίποντα κράτησε τη διαφορά πολύ πιο χαμηλά από τη συνήθη (± 30 πόντοι). Φαίνεται ότι στην ΠΕΝΤΕΛΗ δεν το υποψιάζονται.

Μήπως όμως η ΠΕΝΤΕΛΗ έχει δίκιο; Μήπως οι ελεύθερες βολές καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα; Άραγε πότε έγινε αυτό; Μήπως στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι εύστοχες βολές ήσαν 8-3 υπέρ του Έσπερου με σκορ ημιχρόνου 29-29; Ή μήπως στο δεύτερο, όπου οι εύστοχες βολές άγγιξαν τον «εξωφρενικό» αριθμό των 12-9 υπέρ του ΕΣΠΕΡΟΥ;

Θα σταματήσουμε εδώ. Σεβόμαστε το γεγονός, ότι μπαίνοντας φέτος στο 75ο έτος της ζωής του (ίδρυση 1943) ο ΕΣΠΕΡΟΣ αντιμετώπισε για πρώτη φορά στην ιστορία του ομάδα της ΠΕΝΤΕΛΗΣ σε αγώνα μπάσκετ. Ας σεβαστούν το γεγονός αυτό και στην ΠΕΝΤΕΛΗ.

Θεματικές ενότητες:

Απαντήστε