Μπάσκετ ανδρών: Τι γίνεται στις ισοβαθμίες;

Δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος ο ΕΣΠΕΡΟΣ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 39 βαθμούς (17 νίκες, 5 ήττες), ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΕΝΤΕΛΗ με 38 βαθμούς (16 νίκες, 6 ήττες).

Στην ισοβαθμία ΛΑΜΙΑΣ και ΠΕΝΤΕΛΗΣ προηγείται η ΛΑΜΙΑ, αφού στους μεταξύ τους αγώνες (1 νίκη – 1 ήττα εκατέρωθεν) έχει θετική διαφορά 2 πόντων:

   

α’ γύρος

 

β’ γύρος

 

διαφορά

ΛΑΜΙΑ

ΠΕΝΤΕΛΗ

79

66

 

72

83

 

+2

Αν συνεχίσουν νικηφόρα και οι τρεις στους δύο τελευταίους αγώνες τους, ο ΕΣΠΕΡΟΣ (ΒΟΥΡΕΙΟ εντός, ΧΑΝΙΑ εκτός) θα τερματίσει στην πρώτη θέση με 43 βαθμούς (19 νίκες, 5 ήττες), ενώ η ΛΑΜΙΑ (ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ εντός, ΟΦΗ εκτός), που θα ισοβαθμήσει στη δεύτερη θέση με την ΠΕΝΤΕΛΗ (ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ εκτός, ΛΟΚΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ εντός) με 42 βαθμούς (18 νίκες, 6 ήττες), θα πάρει τη δεύτερη θέση και την άνοδο, λόγω της πιο πάνω διαφοράς των 2 πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.

Στις άλλες θεωρητικά πιθανές ισοβαθμίες δύο ομάδων, ο ΕΣΠΕΡΟΣ υπερτερεί τόσο στην ισοβαθμία με τη ΛΑΜΙΑ (+9 πόντοι) όσο και στην ισοβαθμία με την ΠΕΝΤΕΛΗ (+1 πόντος).

α’ γύρος

 

β’ γύρος

 

διαφορά

ΕΣΠΕΡΟΣ

ΛΑΜΙΑ

89

62

 

59

77

 

+9

ΕΣΠΕΡΟΣ

ΠΕΝΤΕΛΗ

67

62

70

74

+1

Επομένως για τον ΕΣΠΕΡΟ είναι αρκετή μια νίκη την προσεχή Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα του με τον ΒΟΥΡΕΙΟ ΧΙΟΥ, για να πανηγυρίσει την κατάκτηση της πρώτης θέσης και τον προβιβασμό στη Β’ Εθνική, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του τελευταίου του αγώνα  στα ΧΑΝΙΑ.

Τι θα συμβεί όμως άραγε, αν ΛΑΜΙΑ και ΠΕΝΤΕΛΗ συνεχίσουν καθεμιά με δύο νίκες, αλλά ο ΕΣΠΕΡΟΣ, έχοντας νικήσει τον ΒΟΥΡΕΙΟ, ηττηθεί στον τελευταίο του αγώνα στα ΧΑΝΙΑ;

Τότε ο αδιάφορος ΕΣΠΕΡΟΣ, που θα έχει ήδη προβιβαστεί από την προηγούμενη Κυριακή, θα πάρει μαζί του στη Β’ Εθνική την ΠΕΝΤΕΛΗ, ενώ η ΛΑΜΙΑ θα μείνει στην τρίτη θέση.

Αυτό θα συμβεί επειδή στην τριπλή ισοβαθμία η ΠΕΝΤΕΛΗ (-3 πόντοι) βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τη ΛΑΜΙΑ (-7 πόντοι), λόγω της μεγάλης διαφοράς (+9 πόντοι) στους αγώνες μεταξύ ΕΣΠΕΡΟΥ και ΛΑΜΙΑΣ.

 ΕΣΠΕΡΟΣ

με ΛΑΜΙΑ:

+9

με ΠΕΝΤΕΛΗ:

+1

Σύνολο:

+10

ΠΕΝΤΕΛΗ

με ΛΑΜΙΑ:

-2

με ΕΣΠΕΡΟ:

-1

Σύνολο:

-3

ΛΑΜΙΑ

με ΠΕΝΤΕΛΗ:

+2

με ΕΣΠΕΡΟ:

-9

Σύνολο:

-7

Κατόπιν τούτου ακούγεται ότι στην Πεντέλη, εκείνον τον ευφάνταστο που συνέταξε την επίσημη ανακοίνωση στο facebook και έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι οι νεαροί φίλοι του ΕΣΠΕΡΟΥ «θέλησαν να τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο, με αίμα αυτή τη φορά», τον έχουν ήδη στείλει, για παραδειγματισμό, να σπάει βράχια στη σπηλιά του Νταβέλη.

 

Θεματικές ενότητες:

Απαντήστε