Πλοήγηση στον δικτυακό χώρο του ΕΣΠΕΡΟΥ

Λειτουργικά ο δικτυακός χώρος του ΕΣΠΕΡΟΥ αποτελείται πια από δύο περιοχές:

Η μία περιοχή (κεντρική σελίδα), αυτή δηλαδή που εμφανίζεται στο κεντρικό παράθυρο όταν «μπαίνουμε» στο site ή όταν επιλέγουμε “Αρχική” (πάνω αριστερά) ή “Ιστολόγιο” (πάνω δεξιά) από το μενού, ανασχεδιάστηκε στη μορφή ιστολογίου (blog). Για κάθε άρθρο που δημοσιεύεται εδώ, παρέχεται στους επισκέπτες του δικτυακού χώρου η δυνατότητα σχολιασμού. Πως; Κάνοντας κλικ στη λέξη «Σχόλια» κάτω από το άρθρο, πληκτρολογώντας το σχόλιό σας και υποβάλλοντάς το για δημιοσίευση. Στην ίδια περιοχή (κεντρική σελίδα) μπορείτε να επιλέξετε άρθρα κάποιας θεματικής ενότητας από τους τίτλους (πάνω), άρθρα κάποιας ημερομηνίας (ημέρας, μήνα ή έτους)  από το ημερολόγιο (κάτω δεξιά), ή να αναζητήσετε (δεξιά) λέξεις ή όρους που εμφανίστηκαν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού χώρου από την έναρξη της λειτουργίας του (Οκτώβριος 2002).

Η άλλη περιοχή του δικτυακού χώρου είναι προσπελάσιμη από τις γνωστές πολλές επιλογές του «μενού», που αναπτύσσεται πάνω, αριστερά και δεξιά από το κεντρικό παράθυρο. Το αποτέλεσμα κάθε επιλογής σας από το μενού εμφανίζεται πάλι στο κεντρικό παράθυρο.  Σε αυτή την περίπτωση έχετε δυνατότητα αναζήτησης όχι μόνο στην κεντρική σελίδα (ιστολόγιο), αλλά και στο σύνολο του δικτυακού χώρου. Ο,τιδήποτε δημοσιεύθηκε στο site του ΕΣΠΕΡΟΥ από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι σήμερα μπορείτε να το βρείτε μέσα από την “αναζήτηση.

Τέλος στον δικτυακό χώρο του ΕΣΠΕΡΟΥ προβάλλονται ενδιαφέρουσες διαφημίσεις, τις οποίες σας προτείνουμε να ερευνήσετε για το δικό σας (και όχι μόνο) συμφέρον.

Δύο λόγια για την «αναζήτηση»:

Ό,τι έχει δημοσιευθεί στον Δικτυακό χώρο του ΕΣΠΕΡΟΥ μπορεί να αναζητηθεί. Τα προγράμματα αναζήτησης δεν αντιλαμβάνονται πάντοτε σωστά τις διαφορές πεζών-κεφαλαίων γραμμάτων ή τονισμένων-ατόνων φωνηέντων στην ελληνική γλώσσα. Έτσι λοιπόν:
– Αν αναζητάτε θέματα για τον «Ανδρίτσο» για παράδειγμα, πληκτρολογήστε «Ανδρίτσος».
– Αν δεν βρήκατε αυτό που ζητάτε, δοκιμάστε ξανά πληκτρολογώντας «ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ».
– Αν και πάλι δεν βρήκατε αυτό που θέλετε, δοκιμάστε “Ανδριτσος” (χωρίς τόνο). Στο site του ΕΣΠΕΡΟΥ χρησιμοποιούμε πάντοτε μονοτονικό σύστημα, αλλά καμιά φορά μπορεί να μας ξέφυγε ο τόνος.

Καλή περιήγηση στον δικτυακό μας χώρο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *