Η "πρώτη" του ΙΚΑΡΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ μπροστά στο κοινό του: Συμπεράσματα

Ο πρώτος φετεινός αγώνας με τη ΝΗΑΡ ΗΣΤ χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση των φίλων του Καλλιθεάτικου μπάσκετ ύστερα από αρκετά χρόνια. Ωστόσο οι φίλοι αυτοί φαίνονταν μουδιασμένοι και το μούδιασμά τους έπαιξε ίσως ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αρκετοί έλεγαν ότι, παρότι επιθυμούσαν, δίσταζαν να φωνάξουν «ΕΣΠΕΡΟΣ», μην τυχόν και στενοχωρήσουν τους λίγους αλλά ουσιαστικούς εταίρους της συγχώνευσης, οι οποίοι άλλωστε έχουν και την οικονομική και διοικητική ευθύνη του τμήματος μπάσκετ ανδρών.

Κάποιους επίσης ξένισε η διανομή στον συγκεκριμένο αγώνα δύο μάλλον πανομοιότυπων 16σέλιδων εντύπων, με τίτλους «ΙΚΑΡΟΣ ΕΣΠΕΡΟΣ Basketball Cub News» και «Εσπεριώτης» αντίστοιχα.

Τα δύο έντυπα είχαν σχεδόν στο σύνολό τους γραφεί από τον ίδιον άνθρωπο, αλλά διέφεραν κυρίως στο γεγονός, ότι το «επίσημο» δεν περιλάμβανε καμία αναφορά στην προϊστορία των αγώνων, που τύχαινε να είναι κυρίως προϊστορία αγώνων ΕΣΠΕΡΟΥ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ από το 1948. Από το «επίσημο» απουσίαζε επίσης ο καταλογος με τον αριθμό των συμμετοχών στην Α2’ Εθνική καθεμιάς από τις 16 φετεινές ομάδες της κατηγορίας αυτής από τη θέσπισή της (1986), όπου ο ΙΚΑΡΟΣ ΕΣΠΕΡΟΣ βρίσκεται επικεφαλής με 13 συμμετοχές (τις 12 προηγούμενες ως ΕΣΠΕΡΟΣ). Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το «επίσημο» site του συλλόγου επιμένει να αναφέρεται σε φετεινή «παρθενική» εμφάνιση στην Α2’ Εθνική, εκφράζονται φόβοι, ότι κάποιοι δυσκολεύονται να αποδεχθούν ακόμη και ιστορικά γεγονότα.

Από το «επίσημο» έντυπο απουσίαζε επίσης κάθε ιδιαίτερη αναφορά στα άλλα τμήματα του συλλόγου (βόλλεϋ, χάντμπωλ, πιγκ πογκ) και στα προγράμματα των αγώνων τους, ενώ έλειπε και η προαναγγελία του Κυριακάτικου ποδοσφαιρικού αγώνα της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, παρότι υποτίθεται, ότι όλοι στον ΙΚΑΡΟ ΕΣΠΕΡΟ βρίσκονται στο πλευρό της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, επιδιώκοντας μάλιστα τη συσπείρωση των οπαδών της γύρω και από την ομάδα μπάσκετ.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν, όπως φαίνεται, την αφορμή για την επανέκδοση και κυκλοφορία του δεύτερου 16σέλιδου, του «Εσπεριώτη», ως έκδοσης πλέον των φίλων του ΙΚΑΡΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ.

Αναμένεται ότι τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., την οποία ο Πρόεδρος Γ. Σαραντής προσδιόρισε με μήνυμά του για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στα γραφεία του συλλόγου (Αραπάκη 6).

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και θέμα με τίτλο «Συγχώνευση», όπου ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας θα εξηγήσουν στο Δ.Σ. τους λόγους, για τους οποίους καθυστερεί η υποβολή στο Πρωτοδικείο προς έγκριση του νέου καταστατικού του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ με τη νέα επωνυμία του συλλόγου, καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν έχει ακόμη υποβληθεί στην υπερκείμενη αρχή (ΓΓΑ) προς έγκριση η πραγματοποίηση της συγχώνευσης.

Είναι βέβαιο ότι θα δοθούν πειστικές απαντήσεις. Αναμένοντας τις απαντήσεις αυτές, ας πάρουμε μέρος στη δεύτερη φετεινή ψηφοφορία με ερώτημα «Με ποιά ιαχή πρέπει να ενισχύουμε την ομάδα μας στο γήπεδο;»

Επειδή το θέμα είναι τώρα αρκετά σοβαρό, περιορίζουμε την ψηφοφορία σε μία ψήφο ανά χρήστη. Ταυτόχρονα κλείνουμε και την ψηφοφορία στο ερώτημα «Πώς σας φαίνεται το esperos.com;». Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας είναι: «Κακό» 108, «Άριστο» 101, «Καλό» 97, «Μπορεί να βελτιωθεί» 67, «Κανένα σχόλιο» 19. Θα ακολουθήσει η επεξεργασία και παρουσίαση των πραγματικών αποτελεσμάτων, ύστερα από την απαλλαγή τους από τον «θόρυβο». Για παράδειγμα υπάρχει χρήστης που ψήφισε σαρανταπέντε (45) φορές, ότι το esperos.com του φαίνεται «Κακό». Να’ ναι καλά.

Θεματικές ενότητες: , , ,

Απαντήστε