Ο Δήμος στήριξε τη μετακόμιση του ΙΚΑΡΟΥ!”

Ολοκληρώνεται η διαδικασία που προβλήθηκε ως “συγχώνευση δι’ απορροφήσεως” του ΙΚΑΡΟΥ Νέας Σμύρνης στην ΑΕΚΤ. Παράξενη “απορρόφηση”, μα την αλήθεια, όπου ο “απορροφών” παίρνει το όνομα του “απορροφώμενου”! Το νέο σχήμα θα εξακολουθεί να ονομάζεται ΙΚΑΡΟΣ (Καλλιθέας τώρα !) και διατηρεί το λογότυπο και τον δικτυακό χώρο του άλλου ΙΚΑΡΟΥ (της Νέας Σμύρνης !)

Στη διάσχιση αυτή της Λεωφόρου Συγγρού, σε αναζήτηση νέων αθλητικών και επαγγελματικών ενδιαφερόντων, τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Αγγελόπουλο ακολούθησε μόνο ο Αντιπρόεδρος και συνεταίρος του.

Οι υπόλοποι, μη έχοντας προσωπικά συμφέροντα από την οικοδόμηση του Ιππόδρομου, της Παραλίας και της πέριξ περιοχής, παρέμειναν στη γειτονιά τους. Στελεχώνουν τώρα το νέο σωματείο ΙΚΑΡΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ Νέας Σμύρνης, προϊόν άλλης πρόσφατης συγχώνευσης του εν υπνώσει σωματείου ΙΚΑΡΟΙ Νέας Σμύρνης με το σωματείο ΑΚΑΔΗΜΙΑ ’89 του Παλαιού Φαλήρου!

Φαίνεται ότι νομικά η συγχώνευση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί: “Πρόεδρος θα είναι ο Αγγελόπουλος, γενικός γραμματέας θα είναι ο Τσιβιλτίδης, ενώ το σωματείο θα περιβάλλεται από αρκετούς ανθρώπους …”. Στον δικτυακό χώρο του “απορροφηθέντος” γράφονται κι άλλα χρήζοντα ερμηνείας, όπως:

Κ. Τσιβιλτίδης: “Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ώστε ο Ίκαρος (sic !) να γίνει η επαγγελματική ομάδα που λείπει από την πόλη“. Κανείς βέβαια δεν ξεχνά, ότι όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειες του Τσιβιλτίδη ένα σκοπό είχαν: Να αποκτήσει επιτέλους η Καλλιθέα ανταγωνιστική ομάδα στο μπάσκετ !

Δ. Αγγελόπουλος: Οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν στη χρήση του κλειστού της οδού Αρτάκης δεν επέτρεπαν την εύρυθμη λειτουργία του αγωνιστικού τμήματοςΗ ύπαρξη τόσων πολλών σωματείων καθιστούσε επιβεβλημένη τη μετακόμισηΘα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Καλλιθέας Κ. Ασκούνη και τον πρόεδρο του ΟΝΑ Γ. Μαργωμένο για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν αυτή την προσπάθεια“.

ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΓΟΜΕΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ κ. ΔΗΜ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ “ΠΕΡΙΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ” ΤΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ !

[Ναι! Όπως το διαβάσατε! Τη μετακόμιση! “Μετακομίζω, γιατί χωρίζω!”]

ΟΙ κ.κ. ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ Ή ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ !

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι οι δημοτικοί άρχοντες μεθόδευσαν εν κρυπτώ την ανατροπή των αθλητικών ισορροπιών στον τομέα των αθλοπαιδιών στην Καλλιθέα, στον 8ο σε πληθυσμό δήμο της χώρας, σε βάρος του ΕΣΠΕΡΟΥ, του αρχαιότερου σωματείου της !

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι η ενωτική δημοτική αθλητική πολιτική, που αποκρυσταλλώθηκε, προδικτατορικά κιόλας, επί δημαρχίας Γιάννη Γάλλου, με πρωτοστατήσαντες τους Τάκη Χιουρέα, Σπύρο Κερκύρα, Βασίλη Δεδούση, Σταύρο Καρακασίδη και άλλους, έχει ανατραπεί πλήρως!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι κατά τους δημοτικούς άρχοντες ο αντιπροσωπευτικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της πόλης δεν είναι πια ο Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ της συγχώνευσης του 1966, η σημερινή ΠΑΕ, αλλά οποιαδήποτε ετεροδημότης ΠΑΕ σπεύσει, μετακομίζοντας (!), να συγχωνευθεί “δι’ απορροφήσεως” (!) με κάποιο ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σωματείο της πόλης !

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι κατά τους δημοτικούς άρχοντες ο αντιπροσωπευτικός φορέας των αθλοπαιδιών της πόλης δεν είναι πια ο ΕΣΠΕΡΟΣ, που προσφέρει στην Καλλιθέα από το 1943, αλλά ο “μετακομίσας” ΙΚΑΡΟΣ Νέας Σμύρνης με τον νέο τοπωνυμικό προσδιορισμό του ή οποιοσδήποτε άλλος “απορροφημένος” !

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι “τα πολλά σωματεία στη Νέα Σμύρνη” δυσκόλευαν τη χρήση του κλειστού της οδού Αρτάκης από τον ΙΚΑΡΟ, την ώρα που ο ΜΙΛΩΝ Νέας Σμύρνης έχει ιδιόκτητο γήπεδο και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ παίζει μπάσκετ ανδρών στο Ελληνικό και χάντμπωλ, βόλλεϋ και μπάσκετ υποδομών στο ιδιόκτητο κλειστό “Α. Βαρίκας”. Το κλειστό της οδού Αρτάκης χρησιμοποιείται μόνο από το μπάσκετ γυναικών του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ κι από ένα-δυό ακόμη μικρά σωματεία!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι, ακόμα κι αν ήταν έτσι, αυτό αποτελούσε πρόβλημα που αφορούσε στον Δήμο Καλλιθέας !

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι ο Δήμος Καλλιθέας προθυμοποιήθηκε να λύσει τα όποια προβλήματα του ΙΚΑΡΟΥ Νέας Σμύρνης, τη στιγμή που παραμένουν άλυτα τεράστια προβλήματα του ΕΣΠΕΡΟΥ και άλλων Καλλιθεάτικων σωματείων !

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι το πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας του ΙΚΑΡΟΥ Νέας Σμύρνης, με τη μετακόμισή του στην Καλλιθέα, θα λυθεί από τον Δήμο σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας παλαιών Καλλιθεάτικων σωματείων !

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι επίκειται κατάληψη από τον ΙΚΑΡΟ του κλειστού του ΕΣΠΕΡΟΥ, όπου ήδη προπονούνται και αγωνίζονται τέσσερις ομάδες (μπάσκετ γυναικών ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ και μπάσκετ ανδρών, βόλλεϋ ανδρών, χάντμπωλ ανδρών ΕΣΠΕΡΟΥ) και ότι η κατάληψη αυτή συμβαδίζει με το πνεύμα της δημοτικής αθλητικής πολιτικής !

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι επίκειται επίταξη από τον ΙΚΑΡΟ του κλειστού Εθνικής Αντίστασης, όπου προπονούνται και αγωνίζονται ο ΕΣΠΕΡΟΣ (βόλλεϋ γυναικών, υποδομές βόλλεϋ ανδρών-γυναικών, υποδομές μπάσκετ ανδρών), ο ΑΕΤΟΣ (μπάσκετ ανδρών), το ΠΟΛΙΣ (μπάσκετ ανδρών) και άλλοι και ότι η επίταξη αυτή εξυπηρετεί τα αθλητικά συμφέροντα της πόλης !

 

Κύριε Αγγελόπουλε,

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ’ ΟΣΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.

Ο ΕΣΠΕΡΟΣ βρίσκεται εδώ συνεχώς από το 1943. Πάλεψε και μάτωσε για να φτιαχτεί ό,τι υπάρχει σε αυτή την πόλη. Για να γίνεις ΕΣΠΕΡΟΣ στη θέση του ΕΣΠΕΡΟΥ, δεν φτάνουν μόνο τα χρήματα για τη μετακόμιση. Χρειάζεται κι αίμα, δάκρυα και ιδρώτας πολύς. Ρώτησε στη γειτονιά σου τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και τον ΜΙΛΩΝΑ. Ρώτησε παραδίπλα το ΠΑΓΚΡΑΤΙ, τον ΑΜΥΝΤΑ, τον ΑΟΠΦ, που κουβαλάνε δεκαετίες τον σταυρό τους.

Μην προσβάλλεις την ακεραιότητα των δημοτικών μας αρχόντων !

– Η πόλη αυτή έκανε χρόνια να ξεπεράσει τον αθλητικό της διχασμό !

Μη μας βάζεις να σκοτωθούμε μεταξύ μας !

– Καλές δουλειές στην Καλλιθέα, αλλά μακρυά από το γήπεδο του ΕΣΠΕΡΟΥ !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *