Αρχείο Μαΐ 2018

Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης* και αναδημοσιεύουμε από το atexnos.gr.

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά. Φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις. Δεν είχε όμως γκρίζα μαλλιά. Γούλα ήταν το ολοστρόγγυλο κεφάλι του πλαισιωμένο από ένα τεράστιο χαμόγελο φιλίας.

Με ξάφνιασε. Δεν το περίμενα. Μου έφερε για δώρο ένα μαντάτο, μια πρόσκληση! Μια πρόσκληση, τίποτ’ άλλο.

Με ρώτησε όμως αν μπορώ το ερχόμενο Σάββατο (19-5-18), εάν θέλω να πάμε κάπου χωρίς να μου εξηγήσει το τι και το πώς!

-Η περιέργεια είναι καλός οιωνός, το ενδιαφέρον μεγάλο και δέχτηκα.

Σάββατο λοιπόν μεσημέρι στις 12 ακριβώς σταματά έξω από την πόρτα μια κατάμαυρη Μερσεντές. Με καλοδέχτηκε. Μπήκαμε μέσα και τραβήξαμε για την Αγία Ελεούσα μπροστά σ’ ένα απόμερο ταβερνάκι.

Και τι βλέπω μπροστά μου; Καμιά 20-25 ηλικιωμένους άγνωστους κυρίους, χαμογελαστοί και ευδιάθετοι. Ξαφνιάστηκα. Οι κύριοι αυτοί κουβαλούσαν μαζί όλα τα υπάρχοντά τους. Τα γκρίζα τους μαλλιά, τα πεταμένα προγούλια, τις συμπαθητικές κοιλίτσες τους και τις φαλακρίτσες τους. Τα εμφράγματα, τα αρθριτικά και τις χρυσές τους βέρες.

Τις χρυσές επαγγελματικές και κοινωνικές επιτυχίες, τις επιχειρήσεις ή και τις ανώτερες θέσεις.(τώρα συνταξιούχοι).

Κι έτσι όπως τους κοιτάζω έναν-έναν και προσεκτικά κι έτσι όπως παρασυρμένος από θολές αναμνήσεις μνήμης και συγκίνησης, κι έτσι όπως ξεχνιέμαι και βυθίζομαι στα κουρασμένα πρόσωπα τους… Ένα Αθέατο Ουράνιο Χέρι, απαλύνει και σβήνει από πάνω τους χρόνια πολλά… Ίσως και 50, ίσως και 60.

-Κι είδα την πάχνη να καθαρίζει, κι’ είδα το δέρμα να λαμπικάρει, τα δόντια κάτασπρα σε καλογραμμένο στόμα κι’ είδα κατάμαυρα πυκνά μαλλιά. Είδα σβέλτα κορμιά σαν κλώνους αλύγιστους, καθρεπτισμένους σ’ αρυτίδωτη γαλάζια λίμνη.

Και είδα μέσα στην τόσο ευλογημένη μου συγκίνηση, τους παλιούς μου συμπαίχτες και φίλους.

Τα παιδιά με τις μπλε φανελίτσες και τα άσπρα σορτσάκια. Που έγραφαν με μεγάλα φαρδιά γράμματα

ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κι ήρθε κι έδεσε το σμίξιμο και γίναμε ξανά παιδιά μπροστά στ’ αγαπημένα μας καλάθια του μπάσκετ.

-Υπάρχουν όμως και μερικές απουσίες που τώρα πια δεν ήτανε μαζί μας. Τους πήρε ο χρόνος κι έφυγαν.

-Τι κι αν πέρασαν 50 ή 60 χρόνια; Η ψυχή του ανθρώπου δεν γερνάει και δεν λυγίζει ποτέ…. Παραμένει πάντα όμορφη νεανική κι απλόχερη.

-Έχει ανάγκη από ζωογόνους ιστούς γονιμότητας, την ζωογόνο μνήμη και περιμένει κάτι τέτοιες ευκαιρίες να ξαναγεννηθεί…!!!

*  O Βασίλης Λιόγκαρης γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες, εργάτες, πολυφαμελίτες. Έζησε στα πρώτα παιδικά του χρόνια τη λαίλαπα της κατοχής και μεταφέρει τις τραυματικές αυτές εμπειρίες στα γραφτά του. Σπούδασε θέατρο και για ένα διάστημα δούλεψε σ’ αυτό. Αργότερα απορροφήθηκε από την παραγωγική διαδικασία όπου εργάστηκε σε διάφορες βιομηχανίες. Ο Βασίλης Λιόγκαρης είναι συγγραφέας της γενιάς και της τάξης του. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

[29 Μαΐ 2018]

Ενότητες: , , ,
Σχόλια [0] »

Πριν από λίγες ημέρες, με πρωτοβουλία του Φίλιππου Ραψομανίκη, συναντήθηκαν στην Καλλιθέα παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του ΕΣΠΕΡΟΥ των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Παρόντες, με αλφαβητική σειρά, ήσαν οι Απόστολος Αναστασάτος, Κώστας Αναστασάτος, Τάκης Αντύπας, Κώστας Βάλλας, Ευδόξης Ευμορφόπουλος, Χρήστος Ευρυγένης, Ευάγγελος Ζερμπίνης, Βασίλης Λιόγκαρης, Γιώργος Μεταλλίδης, Βασίλης Μιχαηλίδης, Θεόδωρος Νομικός, Στέλιος Ξυραφίδης, Φίλιππος Ραψομανίκης, Γιάννης Φύσσας και  Στέλιος Ψύχος. Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Από αριστερά: Ραψομανίκης Φίλιππος, Αναστασάτος Απόστολος, Νομικός Θεόδωρος, Ζερμπίνης Ευάγγελος, Ευρυγένης Χρήστος, Ευμορφόπουλος Ευδόξης.

Από αριστερά: Ευμορφόπουλος Ευδόξης, Αναστασάτος Κώστας, Ξυραφίδης Στέλιος, Φύσσας Γιάννης.

Από αριστερά: Φύσσας Γιάννης, Ψύχος Στέλιος, Μεταλλίδης Γιώργος, Λιόγκαρης Βασίλης, Βάλλας Κώστας.

Από αριστερά: Μεταλλίδης Γιώργος, Λιόγκαρης Βασίλης, Βάλλας Κώστας, Μιχαηλίδης Βασίλης.

Από αριστερά: Λιόγκαρης Βασίλης, Βάλλας Κώστας, Μιχαηλίδης Βασίλης, Αντύπας Τάκης, Ραψομανίκης Φίλιππος.

Από αριστερά: Αντύπας Τάκης, Ραψομανίκης Φίλιππος, Αναστασάτος Απόστολος.

Από αριστερά: Ξυραφίδης Στέλιος, Φύσσας Γιάννης, Ψύχος Στέλιος.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από το μπάσκετ της εποχής τους, την πόλη της Καλλιθέας και τον ΕΣΠΕΡΟ. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, απεικονίζονται οι ίδιοι καλαθοσφαιριστές την εποχή που αγωνίζονταν στον ΕΣΠΕΡΟ. 

Στο γήπεδο της Αργούς (Δαβάκη και Δοϊράνης, Καλλιθέα) περί το 1958.
Όρθιοι: Δαπόντες, Λιόγκαρης, Μιχαηλίδης, Απ. Αναστασάτος, Σ. Ψύχος, Κ. Αναστασάτος, Μαγκαβέτης, Κουρμπαλής, Τάκης Κοντούζογλου.
Καθισμένοι: Μεταλλίδης, Κορολέγκος, Παυλίδης.

Η ομάδα του 1956: Παπαδόπουλος, Τσορτανίδης, Αλεξάκης, Λιόγκαρης, Έξαρχος.

Καλαθοσφαιριστές του ΕΣΠΕΡΟΥ στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
Όρθιοι: Ξυραφίδης, Νομικός, Αντύπας, Μακρυδάκης, Φύσσας.
Καθισμένοι: Ζερμπίνης, Ραψομανίκης, Καλφαμανώλης, Κακουλίδης.

Αρχές δεκαετίας 1960, γήπεδο Εσπέρου (Θησέως): Ο Γιώργος Κουρμπαλής (λευκή φανέλα) διεκδικεί τη μπάλα. Με το Νο 15 ο Τάκης Αντύπας. Χωρίς φανέλα ο Ευδόξης Ευμορφόπουλος.

[25 Μαΐ 2018]

Ενότητες: , ,
Σχόλια [0] »

Έγινε την Τετάρτη 23 Μαΐου το βράδυ στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου.

Έλαβαν μέρος 45 ταμειακώς εντάξει μέλη, τα οποία ενέκριναν τον διοικητικό απολογισμό, τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό του προσεχούς δωδεκαμήνου.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, εκλέχτηκαν 21 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη με την ακόλουθη σειρά:

  Για το Διοικητικό  Συμβούλιο  
1. ΚΑΤΣΙΑΒΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 27
2. ΠΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ 25
3. ΦΟΥΣΤΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 23
-. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 23
5. ΤΣΑΤΣΟ ΑΝΤΩΝ 22
-. ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 22
7. ΤΑΧΥΝΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 21
8. ΠΑΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 19
9. ΓΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 18
-. ΚΡΕΜΑΝΔΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 18
11. ΚΟΡΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 17
12. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 16
13. ΠΑΧΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 15
-. ΧΑΡΟΥΝΙ ΖΑΜΙΡ ΜΥΡΩΝΑΣ 15
15. ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ 14
16. ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΟΣΜΑΣ 13
-. ΣΤΑΘΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 13
18. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 12
19. ΚΡΟΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 10
20. ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 9
21. ΜΠΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6
 

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

 
1. ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ  
2. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ  
3. ΣΑΜΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  

Θα ακολουθήσει η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

[23 Μαΐ 2018]

Ενότητες:
Σχόλια [1] »

[22 Μαΐ 2018]

Ενότητες:
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπάσκετ ανδρών: Συγχαρητήρια από την ΕΣΚΑΝΑ

Οι αποστολές του ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και του ΕΣΠΕΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ γιόρτασαν μαζί τη νύχτα της Κυριακής, στο πλοίο της γραμμής Ηράκλειο-Πειραιάς, τον προβιβασμό τους στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο της Β’ Εθνικής την προσεχή περίοδο 2017-18. Ο λόγος είναι πρακτικός:

1. Από την τελική βαθμολογία του Ομίλου Νότου των 16 ομάδων, αφαιρώντας τους δύο που προβιβάστηκαν στην Α2’ (ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ) και τους τέσσερις που υποβιβάστηκαν στη Γ’ Εθνική (ΚΟΡΩΠΙ, ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΕΦΑΟΖ, ΙΚΑΡΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ), απομένουν δέκα ομάδες, από τις οποίες επτά είναι από το Λεκανοπέδιο (ΤΡΙΤΩΝ, ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ, ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ) και τρεις από την περιφέρεια (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ).

2. Σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι τρεις ομάδες που υποβιβάζονται από την Α2’ Εθνική στον Όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής (ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, ΔΟΥΚΑΣ), αφού η τέταρτη υποβιβαζόμενη (ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ) πηγαίνει στον Όμιλο Βορρά. Μέχρι τώρα λοιπόν στον Όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής έχουμε εννέα ομάδες από το Λεκανοπέδιο και τέσσερις από την περιφέρεια.

3. Τέλος πρέπει να προστεθούν και οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν από τον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής (ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ), καθώς και εκείνες από τον 2ο Όμιλο (ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ).

4. Συνολικά λοιπόν στον Όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής υπάρχουν δεκαεπτά ομάδες, δέκα από το Λεκανοπέδιο (ΤΡΙΤΩΝ, ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ, ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ, ΠΑΠΑΓΟΥ, ΔΟΥΚΑΣ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) και επτά από την περιφέρεια (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ).

5. Επομένως το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής περιόδου 2018-19 είτε θα διεξαχθεί με 15 ομάδες στον Όμιλο Βορρά και 17 ομάδες στον Όμιλο Νότου, είτε θα διεξαχθεί με δύο ομίλους των 16 ομάδων. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, φαίνεται πιο πιθανή η τοποθέτηση του ΕΣΠΕΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ στον Όμιλο Βορρά, αφού από τις υπόλοιπες δεκαέξι ομάδες του Ομίλου Νότου δέκα προέρχονται από το Λεκανοπέδιο, τέσσερις από την Πελοπόννησο, μία από τα Δωδεκάνησα και μία από την Κρήτη.

[21 Μαΐ 2018]

Ενότητες: ,
Σχόλια [0] »

Ο αγώνας ΧΑΝΙΑ-ΕΣΠΕΡΟΣ που άρχισε δύο ώρες νωρίτερα, στις τρεις το μεσημέρι, έχει τελειώσει με νίκη του ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

Η ώρα είναι πέντε παρά δέκα. Οι πρωταθλητές κατευθύνονται με λεωφορείο από τα Χανιά στο Ηράκλειο για να πάρουν το βραδυνό φέρυ μποτ προς Πειραιά. Την Κυριακή το βράδυ δεν έχει πλοίο από Χανιά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να προλάβουν δηλαδή το πλοίο από Ηράκλειο, ο αγώνας στα Χανιά ξεκίνησε δύο ώρες νωρίτερα.

 Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ δεν χρειαζόταν αυτή τη νίκη. Ήταν ΗΔΗ πρωταθλητής ΠΡΙΝ φτάσει στα Χανιά. Τη χρειαζόταν όμως ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ. Ο αγώνας ΟΦΗ – ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ θα είχε νόημα για την ομάδα της Λαμίας ΜΟΝΟ αν είχε νικήσει ο ΕΣΠΕΡΟΣ στα Χανιά. Λίγο πριν μπουν στο παρκέ του Ηρακλείου, οι Λαμιώτες μαθαίνουν τη νίκη του ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στα Χανιά, η οποία τους επιτρέπει να ελπίζουν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο δεξιά, μέσα στο λεωφορείο διαβάζεται το παρακάτω τηλεφωνικό μήνυμα από τον ΕΣΠΕΡΟ ΛΑΜΙΑΣ:

«Συγχαρητήρια για τη νίκη. Είστε σπουδαίοι άνθρωποι όλοι σας: Διοίκηση, προπονητές, παίκτες. Δείξατε τι σημαίνει ιστορικό σωματείο. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνουμε εμείς σε λίγο, να μας θεωρείτε φίλους».

Όταν έφτασαν οι Καλλιθεάτες στο Ηράκλειο, ο εκεί αγώνας του ΟΦΗ είχε τελειώσει με νίκη του ΕΣΠΕΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, που προβιβαζόταν μαζί με τον ΕΣΠΕΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στη Β’ Εθνική.

Μάλιστα οι δύο ΕΣΠΕΡΟΙ ταξίδεψαν για Πειραιά με το ίδιο πλοίο και είχαν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά.

[20 Μαΐ 2018]

Ενότητες: , , ,
Σχόλια [0] »

Για την 26η (τελευταία) αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ’ εθνικής κατηγορίας ο ΕΣΠΕΡΟΣ νίκησε εκτός έδρας τον ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ με σκορ 66-60 (40-28), αναδείχθηκε και τυπικά πρωταθλητής και προβιβάζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 14-17, 28-40, 45-54, 60-66.

Διαιτητές: Χαλαμπαλάκης, Μαραγκάκης.

ΕΣΠΕΡΟΣ (Μάντζαρης, Γράψας): Αγγελόπουλος 7 (1), Καραγιαννίδης, Χατζηκίδης 2, Κακαβούλας, Χαρούνι Ν. 8, Κατσούρης 13 (2), Κρητικός 5 (1), Βλασόπουλος 1, Χαρούνι Κ. 8, Καράμπελας 14 (1), Βάρσος 2, Πρόγκας 6.

ΑΟΚ ΧANIA (Θεοδωράκης): Σταθόπουλος 4, Σειραδάκης, Αλεξίου 10 (1), Υφαντόπουλος 6 (2), Σαράντης 9 (3), Μπαγάκης, Πούρος, Σκαμνάκης 2, Κολαρετάκης 4, Αδοντάκης 6, Τασιούδης 19, Παπαδάκης.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (2ος Όμιλος Νότου)
 
    ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
        Ν Η ΠΟΝΤΟΙ Β Ν Η ΠΟΝΤΟΙ Β Ν Η ΠΟΝΤΟΙ Β
1 . ΕΣΠΕΡΟΣ 24 19 5 1886 1682 43 11 1 992 802 23 8 4 894 880 20
2 . ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 24 18 6 1841 1755 42 11 1 962 846 23 7 5 879 909 19
3 . ΠΕΝΤΕΛΗ 24 18 6 1776 1603 42 12 0 917 782 24 6 6 859 821 18
4 . ΚΡΟΝΟΣ 24 16 8 1858 1717 40 10 2 973 826 22 6 6 885 891 18
5 . ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 24 15 9 1696 1647 39 10 2 841 747 22 5 7 855 900 17
6 . ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ 24 14 10 1898 1853 38 10 2 994 904 22 4 8 904 949 16
7 . ΟΦΗ 24 11 13 1713 1647 35 9 3 916 790 21 2 10 797 857 14
8 . ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΧΙΟΥ 24 11 13 1587 1670 35 10 2 808 764 22 1 11 779 906 13
9 . ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 24 9 15 1788 1816 33 6 6 901 886 18 3 9 887 930 15
10 . ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 24 8 16 1656 1792 32 7 5 859 883 19 1 11 797 909 13
11 . ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 24 8 16 1632 1771 32 6 6 828 841 18 2 10 804 930 14
12 . ΧΑΝΙΑ 24 6 18 1591 1765 30 5 7 833 861 17 1 11 758 904 13
13 . ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 24 3 21 1686 1890 26 2 10 890 962 14 1 11 796 928 13
 

Δεν σ’ αφήσαμε μόνο ποτέ και πουθενά! Ούτε στα Χανιά!

[20 Μαΐ 2018]

Ενότητες:
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπάσκετ ανδρών: ΧΑΝΙΑ 60 – 66 ΕΣΠΕΡΟΣ

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση του ΕΣΠΕΡΟΥ με τα ΧΑΝΙΑ για την 26η (τελευταία) αγωνιστική του 2ου Νότιου Ομίλου της Γ΄Εθνικής. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το τζάμπολ της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα γίνει στις 15:00 και όχι στις 17:00 που ήταν προγραμματισμένο.

Αναλυτικά:

“Για συγκοινωνιακούς λόγους και μετά από συμφωνία των δύο σωματείων, ο αγώνας ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ-ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ, για την 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (2ος Όμιλος) της 20/05/2018, αντί ώρας 17.00 θα διεξαχθεί ώρα 15.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο ΚΛΑΔΙΣΟΥ“.

[16 Μαΐ 2018]

Ενότητες:
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλλαγή ώρας Κυριακή 20 Μαΐου: XANIA – ΕΣΠΕΡΟΣ στις 3 μ.μ.

[15 Μαΐ 2018]

Ενότητες: , , ,
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπάσκετ ανδρών: Συγχαρητήρια από τον Δήμο Καλλιθέας

Για την 25η (προτελευταία) αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ’ εθνικής κατηγορίας ο ΕΣΠΕΡΟΣ νίκησε εντός έδρας τον ΒΟΥΡΕΙΟ ΧΙΟΥ με σκορ 82-70 (44-35), αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής και προβιβάζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 26-10, 44-35, 58-58, 82-70.

Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος, Μπακατέα.

ΕΣΠΕΡΟΣ (Μάντζαρης, Γράψας): Αγγελόπουλος 10, Καραγιαννίδης 3 (1), Χατζηκίδης 13 (1), Καρλάφτης 10 (2), Χαρούνι Ν., Κατσούρης 3, Κρητικός, Βλασσόπουλος 18 (2), Χαρούνι Κ. 18 (1), Καράμπελας, Βάρσος 4, Πρόγκας 2.

ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ (Βούλικας): Χριστοβασίλης, Σαμιώτης 6 (2), Ανδρουλάκης, Σουλίκας 7, Βούτας 2, Αγγελίδης 11, Καραφαντής, Τσουρής 12 (2), Πούλος 3 (1), Τροβάς 7 (1), Μπουμπάρης 22, Κωνσταντινάκος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
 
    ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
        Ν Η ΠΟΝΤΟΙ Β Ν Η ΠΟΝΤΟΙ Β Ν Η ΠΟΝΤΟΙ Β
1 . ΕΣΠΕΡΟΣ 23 18 5 1820 1622 41 11 1 992 802 23 7 4 828 820 18
2 . ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 23 17 6 1777 1694 40 11 1 962 846 23 6 5 815 848 17
3 . ΠΕΝΤΕΛΗ 23 17 6 1693 1537 40 11 0 834 716 22 6 6 859 821 18
4 . ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 23 15 8 1640 1563 38 10 2 841 747 22 5 6 799 816 16
5 . ΚΡΟΝΟΣ 23 15 8 1774 1661 38 9 2 889 770 20 6 6 885 891 18
6 . ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ 23 14 9 1832 1770 37 10 2 994 904 22 4 7 838 866 15
7 . ΟΦΗ 23 11 12 1652 1583 34 9 2 855 726 20 2 10 797 857 14
8 . ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΧΙΟΥ 23 10 13 1503 1589 33 9 2 724 683 20 1 11 779 906 13
9 . ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 23 9 14 1707 1732 32 6 6 901 886 18 3 8 806 846 14
10 . ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 24 8 16 1656 1792 32 7 5 859 883 19 1 11 797 909 13
11 . ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 23 7 16 1546 1699 30 5 6 742 769 16 2 10 804 930 14
12 . ΧΑΝΙΑ 23 6 17 1531 1699 29 5 6 773 795 16 1 11 758 904 13
13 . ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 23 3 20 1614 1804 25 2 10 890 962 14 1 10 724 842 12
 

[13 Μαΐ 2018]

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπάσκετ ανδρών: ΕΣΠΕΡΟΣ 82-70 ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΧΙΟΥ