Κυριακή 8 Σεπ 2019: Αρχείο
 
Μπάσκετ ανδρών: Για 140€ τινάχτηκε στον αέρα το φιλικό

Αντιγράφουμε από το sdna.gr:

Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάτι που έπιασε η στήλη και θα προκαλέσει θόρυβο. Διότι μπορεί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να έλεγε ότι θα αγωνιστεί ως κάτι άλλο στην Α2, αλλά προς το παρόν και σαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παίζει και σαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διασύρεται από πρακτικές σαν αυτές που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου [7 Σεπτεμβρίου] στο ΣΕΦ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Την ώρα που ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αγωνιζόταν στην Ιταλία, κόντρα στην ΒΕΝΕΤΣΙΑ, η δεύτερη ομάδα του, αυτή που θα παίξει στην Α2, θα έπαιζε το πρώτο φιλικό της χρονιάς, στο βοηθητικό του ΣΕΦ με αντίπαλο τον ΕΣΠΕΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

Στην ομάδα αγωνίζονται κάποιοι ταλαντούχοι παίκτες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, συν κάποια έμπειρα παιδιά που ξέρουν την Α2, όπως είναι ο Πέτρος Νοέας, ο Ανδρέας Πετρόπουλος και ο Βαγγέλης Τζόλος.

Θα ήταν το πρώτο προπονητικό τεστ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κάλεσε στην ΕΣΚΑΝΑ και ζήτησε έναν διαιτητή και έναν κριτή για το φιλικό. Θυμίζουμε πως η ανδρική ομάδα του ΕΣΠΕΡΟΥ αγωνίζεται στην Β’ Εθνική. Η ενημέρωση όμως που έκανε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην ΕΣΚΑΝΑ είναι πως το ματς θα διεξαχθεί ανάμεσα σε εφηβικές ομάδες.

Η ΕΣΚΑΝΑ έστειλε έναν διαιτητή και έναν κριτή, με βάση την ενημέρωση που είχε από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Διότι στο εφηβικό υπάρχει μίνιμουμ προϋπόθεση ενός διαιτητή και ενός κριτή για να γίνει το ματς. Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενε ο διαιτητής.

Φτάνοντας στο βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ ο ρέφερι που είχε οριστεί, ο Μαυρέλης, είδε μπροστά του άνδρες αθλητές και από τις δύο πλευρές. Και με τη σειρά του ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί το φιλικό, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση κινδύνευε με βαριά τιμωρία από τον σύνδεσμο διαιτητών. Οι δύο μαζί (διαιτητής και κριτής) θα κόστιζαν 35 ευρώ.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όφειλε να καλέσει τρεις διαιτητές και τουλάχιστον δύο κριτές για να γίνει ο αγώνας υπό κανονικές συνθήκες. Άλλωστε, όταν παίζουν ανδρικές ομάδες, είναι υποχρεωμένες να ζητήσουν τρεις διαιτητές και τρεις ή τουλάχιστον δύο κριτές και το μίνιμουμ κόστος είναι 175 ευρώ. Δηλαδή για μια διαφορά 140€ έγινε το απόλυτο μπάχαλο.

Ο διαιτητής αν έπαιζε κινδύνευε με τιμωρία. Έτσι, ενημέρωσε πως δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας και μαζί με τον κριτή έφυγαν από το γήπεδο και άφησαν σύξυλες τις δυο ομάδες.

Είναι απειρία; Είναι κάτι άλλο; Ήθελε απλά να γλιτώσει τα έξοδα; Για όποιο λόγο κι αν συνέβη, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πλήττεται από τέτοιου είδους περιστατικά και στα μάτια των αντιπάλων και στα μάτια των δικών του οπαδών που έχουν μείνει να στηρίζουν.

Δεν μιλάμε για την ΔΟΞΑ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ για να ακυρώνονται φιλικά για τέτοιου είδους λόγους. Για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συζητάμε.

Με τα πολλά, και μετά την αποχώρηση του διαιτητή Μαυρέλη, αλλά και του κριτή, οι δύο ομάδες έμειναν στο γήπεδο και έπαιξαν μεταξύ τους, με διαιτητές τους Μπάρλο και Κουρμούλη, οι οποίοι πλαισιώνουν τον Δημήτρη Τσαλδάρη στο προπονητικό σταφ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Για την ιστορία και με βάση το σκορ που κρατήθηκε στο φιλικό, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ νίκησε με διαφορά 7 πόντους…

[8 Σεπ 2019]

Ενότητες:
Σχόλια [0] »