Αρχείο Ιούλ 2020
 
Πριν από 47 χρόνια: Εθνική Εφήβων μπάσκετ 1973

Πανευρωπαϊκὸ Εφήβων, Θεσσαλονίκη 1973.
Τέσσερις καλαθοσφαιριστές του ΕΣΠΕΡΟΥ στη δωδεκάδα της Εθνικής Εφήβων.
Όρθιοι από αριστερά: ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (ΕΣΠΕΡΟΣ), Λυκουσάς (ΑΕΚ), Μπολάτογλου (ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.), Παπαγεωργίου (ΑΡΗΣ), Μπενετάτος (ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.), ΚΟΜΝΗΝΑΚΗΣ (ΕΣΠΕΡΟΣ), Βογιατζόγλου (ΧΑΝΘ), Ευθυμίου (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ).
Καθιστοί: Μίσσας (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Σακελλαρίου (ΗΡΑΚΛΗΣ), ΑΠΤΟΣΟΓΛΟΥ (ΕΣΠΕΡΟΣ), ΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΣΠΕΡΟΣ).

[13 Ιούλ 2020]

Ενότητες: , ,
Σχόλια [0] »

 
Μπάσκετ ανδρών: Προπονητής ο Περικλής Ταυρόπουλος

Ανακοίνωση συνεργασίας με τον προπονητή Περικλή Ταυρόπουλο:

“Η διοίκηση του ΕΣΠΕΡΟΥ βρίσκεται στην ευχάριστη διάθεση να καλωσορίσει στο σπίτι του τον ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου για τη σεζόν 2020-21.

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την ιστορία του ΕΣΠΕΡΟΥ. Είναι 66 ετών και από μικρός ήταν λάτρης του μπάσκετ, τόσο μέσα στο παρκέ όσο και έξω από αυτό. Έχει φορέσει τη φανέλα του ΕΣΠΕΡΟΥ και μάλιστα εκπροσώπησε την ομάδα όταν βρισκόταν στο Πανευρωπαϊκό Νέων με την Εθνική Ελλάδος το 1972, με την ομάδα της Καλλιθέας να έχει το δικό της παιδί σε ένα ευρωπαϊκό τουρνουά. Για χρόνια αποτέλεσε βασικό παίκτη της ομάδας, ενώ δεν άργησε η μέρα που θα βρισκόταν πλέον στην άκρη του πάγκου, έχοντας το ρόλο του προπονητή. Τη σεζόν 1986-87 ήταν ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας στην ιστορική άνοδο του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Α2.

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ έχει διδάξει για πολλά χρόνια στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής, έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα ξεκινώντας από τα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας, ενώ γνωρίζει τις εθνικές κατηγορίες όσο λίγοι, έχοντας προπονήσει ομάδες όπως ο ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ, ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ και φυσικά ο ΕΣΠΕΡΟΣ.

Η γνώση του πάνω στην ανέλιξη παικτών, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, αλλά και η πορεία που έχει διαγράψει στο παρελθόν με την ομάδα μας, αποτέλεσαν τη βάση προκειμένου να είναι ο άνθρωπος που θα ηγηθεί στο νεανικό σχήμα που θα έχει ο ΕΣΠΕΡΟΣ τη νέα σεζόν.

ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΑΥΡΟΠΟΥΛΕ καλωσήρθες σπίτι σου! Καλωσήρθες στον ΕΣΠΕΡΟ!”

[10 Ιούλ 2020]

Ενότητες:
Σχόλια [0] »