Monthly Archives: May 2024

Μέρες τού 1970: Ο ερασιτέχνης Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΔΕΝ) ιδρύει τμήμα βόλεϊ

Tο φθινόπωρο του 1970, τέσσερα μόλις χρόνια μετά τη συγχώνευση του 1966 και ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη άνοδο τής ποδοσφαιρικής ομάδας τής ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στη Β’ Εθνική (Ιούνιος 1969), η τότε διοίκηση τού Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ αποφάσισε, εντελώς αψυχολόγητα, την ίδρυση τμήματος βόλεϊ.

Ο ΕΣΠΕΡΟΣ αντέδρασε. Παρουσιάζουμε τις απόψεις τού προέδρου Τάκη Κοντούζογλου, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στην «Αθλητική Ηχώ», στο φύλλο τής 16ης Οκτωβρίου 1970:

Σε σημερινά ελληνικά, η επιστολή εκείνη έγραφε (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟΝ Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Με την ίδρυση τού τμήματος βόλεϊ στον Γ. Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ δημιουργήθηκε ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Αυτό μάς δήλωσε ο πρόεδρος τού ΕΣΠΕΡΟΥ κ. Κοντούζογλου και αναφερόμενος στην ίδρυση τού τμήματος βόλεϊ στον Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ μάς είπε:

«Σε σύσκεψη των παλαιών παραγόντων όλων των συγχωνευθέντων σωματείων είχε αποφασιστεί, ότι στο μέλλον μόνο ο ΕΣΠΕΡΟΣ θα διατηρήσει τα τμήματα αθλοπαιδιών.

Τώρα έρχεται η διοίκηση τής ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και αποφασίζει την ίδρυση τμήματος βόλεϊ. Και ερωτώ τούς κ.κ. διοικούντες: Ο κόσμος τής Καλλιθέας ενωμένος πια μάχεται για την άνοδο τής ποδοσφαιρικής ομάδας στην Α’ Εθνική. Τι θα συμβεί όμως αν κάποια μέρα τεθούν αντίπαλοι σε αγώνα βόλεϊ ο ΕΣΠΕΡΟΣ και η ΚΑΛΛΙΘΕΑ;

Η απάντηση είναι εύκολη. Ο μέχρι τώρα ενωμένος κόσμος τής Καλλιθέας θα διασπαστεί και πάλι. Θα βρεθεί προ διλήμματος ποια ομάδα να υποστηρίξει: τον ΕΣΠΕΡΟ ή την ΚΑΛΛΙΘΕΑ;»

Τελειώνοντας, ο πρόεδρος τού ΕΣΠΕΡΟΥ κ. Κοντούζογλου, ο οποίος υπήρξε και ο βασικός συντελεστής τής συγχώνευσης, δήλωσε:

«Σύνθημά μου από την πρώτη στιγμή ήταν πώς θα ανέβει ο αθλητισμός τής περιοχής.

Αν η διοίκηση τού Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ θέλει να εξαπλωθεί και στα τμήματα των αθλοπαιδιών, ας έρθει να αναλάβει και τον ΕΣΠΕΡΟ…»

I. ΚΩΤΣΟΣ

Τότε, το 1970, ο Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ δεν προχώρησε τελικά στην ίδρυση τμήματος βόλεϊ. Το οξύμωρο τής υπόθεσης είναι ότι στο τέλος τής ίδιας ακριβώς χρονιάς η ομάδα βόλεϊ ανδρών τού ΕΣΠΕΡΟΥ, όπως διαβάζουμε στην «Αθλητική Ηχώ» (φύλλο 14ης Ιουνίου 1971), προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ

Δελτίο της νεοεκλεγείσας διοίκησης του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ

Την Δευτέρα 20 Μαϊου, ο ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ γύρισε σελίδα. Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκαν από τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν τον Σύλλογο και τα μέλη που συμμετείχαν στις διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης εξέλεξαν τα πρόσωπα που θα κληθούν να επωμιστούν το βάρος της μετάβασης σε μια νέα εποχή, χωρίς να ξορκίζεται η σύνδεση με το ιστορικό παρελθόν.

Η νέα σύνθεση του ΔΣ είναι οι κάτωθι:

Νέος Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Ιωάννης Μοσχόπουλος με πολυετή προσφορά στο σύλλογο σε θέσεις κλειδιά και Γενικός Αρχηγός του τμήματος μπάσκετ.

Α’ Αντιπρόεδρος ο Θεόδωρος Φουστάνος,

Β’ Αντιπρόεδρος ο Αναστάσιος Παπούλιας

Γενικός Γραμματέας ο Κυριάκος Ταχυνάκος,

Ειδικός Γραμματέας η Αθηνά Πάνια και ταμίας ο Βασίλης Λάζαρης.

Ως σύμβουλοι θα συμμετέχουν στη διοίκηση οι Ελευθέριος Μέντζος, Γεώργιος Περδίκης, Γεώργιος Ζαΐμης, Απόστολος Μπαρμπαρόσος και ο Λουκάς Παπαθανασόπουλος.

Αναπληρωματικά μέλη θα είναι ο Δημήτριος Ντοκούζης και η Αλεξάνδρα Μποτσώλη.

Με αφορμή τη συγκρότησή του σε σώμα, το νέο ΔΣ του ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους πολυπληθείς φίλους που συμμετείχαν στις εκλογικές διεργασίες, επιβεβαιώνοντας τη σύνδεσή τους με τον σύλλογο, αλλά και την απελθούσα διοίκηση για όσα προσέφερε στο προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μέριμνα όσων συμμετέχουν στο νέο σχήμα, από τον πρόεδρο ως το τελευταίο μέλος, είναι να εργαστούν για την προάσπιση των αρχών και των αξιών του ΕΣΠΕΡΟY, μακριά από μικροπαραγοντισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες. Κοινός στόχος είναι να δοθεί ισότιμη προσοχή σε όλα τα τμήματα ανεξαιρέτως, μια και η ισχύς του Συλλόγου πρέπει να είναι ο «λαός» του.

Αναμφίβολα η ανδρική ομάδα μπάσκετ, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αποτελεί τη βιτρίνα των τελευταίων ετών. Η εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες θα συνεχιστεί με μεγαλύτερο ζήλο όπως θα συνεχιστεί επίσης η δουλειά σε βόλεϊ, πινγκ πονγκ, χάντμπολ, roller, skateboard κ.λ.π.

Μας νοιάζουν τα παιδιά, μας νοιάζουν τα φυτώρια, μας νοιάζει η οργάνωση και η ευγενής άμιλλα.

Πάνω απ’ όλα ο ΕΣΠΕΡΟΣ!

Ποδόσφαιρο: Η πρωταθλήτρια ΚΑΛΛΙΘΕΑ στη Superleague!

Σε αγώνα της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των play-offs ανόδου η ΚΑΛΛΙΘΕΑ νίκησε την ΚΑΛΑΜΑΤΑ με 4-1 και επέστρεψε ύστερα από 18 χρόνια στην ανώτατη ιεραρχικά κατηγορία.

Οι φίλοι του ΕΣΠΕΡΟΥ πανηγυρίζουν μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης για αυτή την επιτυχία.

Η τελική βαθμολογία:

 
    ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
        Ν I Η ΤΕΡΜΑΤΑ Β

Ν

I

Η

ΤΕΡΜΑΤΑ

Β

Ν

I

Η

ΤΕΡΜΑΤΑ

Β
1 . ΚΑΛΛΙΘΕΑ 8 5 2 1 18 5 41 2 2 0 10 3 8 3 0 1 8 2 9
2 . ΧΑΝΙΑ 8 4 1 3 19 14 35 3 0 1 10 4 9 1 1 2 9 10 4
3 . ΙΩΝΙΚΟΣ 8 2 5 1 9 6 29 1 2 1 7 5 5 1 3 0 2 1 6
4 . ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 8 3 2 3 11 19 29 2 1 1 6 7 7 1 1 2 5 12 4
5 . ΚΑΛΑΜΑΤΑ 8 0 2 6 2 15 20 0 1 3 0 7 1 0 1 3 2 8 1