60 χρόνια ΕΣΠΕΡΟΣ: Οι Πρωταγωνιστές

ΠΑΥΛΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ποδοσφαιριστής του ΕΣΠΕΡΟΥ (1963 – 66) και του Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ (1966 – 73):

«Εγώ και τα αδέρφια μου Χρήστος και Γεράσιμος σταθήκαμε τυχεροί που ενταχθήκαμε στο δυναμικό του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Ο ΕΣΠΕΡΟΣ, που πρωταγωνίστησε στο ποδόσφαιρο από το 1943 έως το 1966, υπήρξε ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της Καλλιθέας.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΕΣΠΕΡΟΥ την περίοδο 1963 – 1966 είχε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν τις ικανότητες να παίξουν σε μεγαλύτερους συλλόγους. Ποιος δεν θυμάται τους Δορκοφίκη, Αρίστου, Δραγωνέα, Παυλάτο, βασικούς ποδοσφαιριστές του Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ, που δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση των ομάδων της πόλης.

Ο ΕΣΠΕΡΟΣ τροφοδότησε τον ελληνικό αθλητισμό με πολλούς καλούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και είχε μεγάλη συμβολή στη δημιουργία του Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ. Είχε δε Πρόεδρο έναν από τους πιο άξιους Προέδρους του ελληνικού αθλητισμού, τον αείμνηστο Τάκη Κοντούζογλου ο οποίος βοηθούσε πάντα τους παίκτες της ομάδας στην επίλυση τόσο των προσωπικών όσο και οικονομικών προβλημάτων.

Αν και σήμερα όλες οι ομάδες ήσαν τόσο ενωμένες και οργανωμένες όσο ο ΕΣΠΕΡΟΣ εκείνης της εποχής, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είχε σίγουρα μια μορφή, που θα συνέβαλλε τα μέγιστα στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος».