To κουϊζ του Καλλιθεάτικου μπάσκετ

Eρώτηση 1 από 60:

Στη φωτογραφία απόκομμα της αθλητικής στήλης της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" της 3ης Απριλίου 1950 με τον αγώνα ΕΣΠΕΡΟΥ - ΝΗΑΡ ΗΣΤ της Β' κατηγορίας Κέντρου.

Ερώτηση: Ποια ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Β' κατηγορίας Κέντρου εκείνη τη χρονιά και προβιβάστηκε στην Α' Κέντρου, δηλαδή στην ανώτατη ιεραρχικά κατηγορία;


Eρώτηση 2 από 60:

Στη φωτογραφία οι Παπαδόπουλος, Τσορτανίδης, Αλεξάκης, Λιογγάρης και Έξαρχος (κάτω), η πεντάδα του ΕΣΠΕΡΟΥ την περίοδο 1955-56, οι οποίοι, ύστερα από την μέτρια πενταετία 1951-56, οδήγησαν τον ΕΣΠΕΡΟ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Γ' κατηγορίας Κέντρου και στον προβιβασμό στη Β' κατηγορία.

Ερώτηση: Από ποιαν ομάδα γνώρισε ο ΕΣΠΕΡΟΣ τη μοναδική ήττα εκείνη τη χρονιά;


Eρώτηση 3 από 60:

Στη φωτογραφία οι Δαπόντες, Λιογγάρης, Μιχαηλίδης, Απ. Αναστασάτος, Σ. Ψύχος, Κ. Αναστασάτος, Μαγκαβέτης, Κουρμπαλής, Τάκης Κοντούζογλου (πάνω) και Μεταλλίδης, Κορολέγκος, Παυλίδης (κάτω) το 1958 στο γήπεδο της Αργούς Καλλιθέας (Δαβάκη και Δοϊράνης), εκεί όπου χτίστηκε αργότερα το μέγαρο του Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύτες Κομνηνοί". Η ομάδα αυτή κατέκτησε εκείνη τη χρονιά το πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας Κέντρου.

Ερώτηση: Σε ποιά κατηγορία προβιβάστηκε το 1959 ο ΕΣΠΕΡΟΣ;


Eρώτηση 4 από 60:

Στη φωτογραφία αγώνας στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στο παλαιό ανοικτό γήπεδο του Εσπέρου, στη Λεωφόρο Θησέως, μπροστά από τη Χαροκόπειο. Ο Γιώργος Κουρμπαλής (λευκή φανέλα) διεκδικεί τη μπάλα. Με το Νο 15 ο Τάκης Αντύπας. Χωρίς φανέλα ο Ευδόξης Ευμορφόπουλος. Την περίοδο 1963-64 θεσπίστηκε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατηγορίας. Τη χρονιά εκείνη ο ΕΣΠΕΡΟΣ αγωνιζόταν μια κατηγορία πιο κάτω, στην Α' κατηγορία Κέντρου.

Ερώτηση: Ποια ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Κέντρου εκείνη τη χρονιά και προβιβάστηκε στην Α' Εθνική;


Eρώτηση 5 από 60:

Στη φωτογραφία οι Πρωταθλητές Εφήβων Κέντρου 1966–67 με τον Κώστα Αναστασάτο: Κοσμίδης, Τσιτσακόπουλος, Κοντογιάννης, Αλάτης, Αντύπας Α. (πάνω) και Αλεξόπουλος, Βλαχόπουλος, Κυριαζής (ο τερματοφύλακας του ΓΣ Καλλιθέα), Αντύπας Ι. (κάτω). Ο Κώστας Αναστασάτος ξεκίνησε το 1965 με τον πυρήνα αυτής της ομάδας (Τσιτσακόπουλος, Κοντογιάννης, Αλάτης, Βλαχόπουλος, Αντύπας Α., Κοσμίδης) τη συγκρότηση του μεγάλου ΕΣΠΕΡΟΥ. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο πυρήνας αυτός πλαισιωνόταν συνεχώς με νέους ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές.

Ερώτηση: Ποιές ομάδες αντιμετώπισε αήττητος ο ΕΣΠΕΡΟΣ στο φάϊναλ φορ του Πρωταθλήματος Εφήβων Κέντρου 1966-67 στο Καλλιμάρμαρο στις αρχές Απριλίου 1967, λίγες μέρες πριν το στρατιωτικό πραξικόπημα;


Eρώτηση 6 από 60:

Στη φωτογραφία oι Πανάγος, Λαγουδάκος, …, Γιοσμάς, …, Μπακίρογλου, Ιατρόπουλος, … (πάνω) και Βασιλόπουλος, Ταυρόπουλος, Ελευθεριάδης, Λαγός, Εμιρζάς, Κοκκίνης, Χριστοφίδης, Μπακόπουλος (κάτω), ποζάρουν με το κύπελλο του Πρωταθλήματος Παίδων Κέντρου, που κατέκτησαν την περίοδο 1966-67.

Ερώτηση: Ποιοί από αυτούς αγωνίστηκαν αργότερα με τον ΕΣΠΕΡΟ στην Α' Εθνική;


Eρώτηση 7 από 60:

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος του ΕΣΠΕΡΟΥ Τάκης Κοντούζογλου το 1967, στην εκδήλωση απονομής των επάθλων στις Πρωταθλήτριες Ομάδες Κέντρου Εφήβων καί Παίδων περιόδου 1966-67. Ο Τάκης Κοντούζογλου προσδιόρισε με τη μακροχρόνια προσφορά, τη φυσιογνωμία και τη συμπεριφορά του τον χαρακτήρα του ΕΣΠΕΡΟΥ ως συλλόγου. Ο Τάκης Κοντούζογλου έφυγε από κοντά μας το 1987.

Ερώτηση: Πόσα χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τον ΕΣΠΕΡΟ ο Τάκης Κοντούζογλου;


Eρώτηση 8 από 60:

Στη φωτογραφία το τζάμπωλ το τελικού του Πρωταθλήματος Εφήβων Κέντρου 1967-68 μεταξύ ΕΣΠΕΡΟΥ και ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ. Ο αγώνας έγινε στο κατάμεστο ανοικτό γήπεδο του Εθνικού ΓΣ και τελείωσε με νίκη του ΕΣΠΕΡΟΥ. Έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα Εφήβων Κέντρου το 1967 και το 1968, ο ΕΣΠΕΡΟΣ το διεκδίκησε και το 1969, αλλά τερμάτισε 2ος, χάνοντας από τον τότε πρωταθλητή με διαφορά ενός πόντου στο ανοικτό γήπεδο της ΑΕΚ, στο πέταλο του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ερώτηση: Ποια ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Εφήβων Κέντρου 1968-69 με δεύτερο τον ΕΣΠΕΡΟ;


Eρώτηση 9 από 60:

Στη φωτογραφία ο τελικός του Πρωταθλήματος Εφήβων Κέντρου 1967-68 έχει μόλις τελειώσει με νικητή τον ΕΣΠΕΡΟ και οι Στέλιος Βλαχόπουλος και Γιώργος Κοντογιάννης πανηγυρίζουν στους ώμους των φίλων του ΕΣΠΕΡΟΥ.

Ερώτηση: Ποιός ήταν ο αντίπαλος του ΕΣΠΕΡΟΥ σε αυτόν τον δραματικό τελικό;


Eρώτηση 10 από 60:

Στη φωτογραφία προπονητής, παίκτες, μέλη της διοίκησης και φίλοι του ΕΣΠΕΡΟΥστα αποδυτήρια, με το τρόπαιο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Εφήβων Κέντρου 1967-1968. Στη μεσαία σειρά Κοντούζογλου, Αναστασάτος, Κοντογιάννης, Μαγουλάς, Ιατρόπουλος. Πίσω τους οι Α. Αντύπας, Τσιτσακόπουλος, Προδρομίδης, Δούναβης, Σκλέπας. Κάτω οι Τάκης Δεμέναγας, Κοσμίδης, Βλαχόπουλος, Αλάτης. Ο νεαρός αριστερά του Κοντούζογλου, φανατικός τότε φίλος του ΕΣΠΕΡΟΥ, έκανε αργότερα καριέρα ως τραγουδιστής.

Ερώτηση: Ποιος γνωστός μετέπειτα τραγουδιστής στέκεται αριστερά του Τάκη Κοντούζογλου στη φωτογραφία;


Eρώτηση 11 από 60:

Στη φωτογραφία οι Αλέκος Αντύπας, Άγγελος Τσιτσακόπουλος, Στέλιος Βλαχόπουλος, Νίκος Κοσμίδης, Γιώργος Κοντογιάννης και Γιώργος Αλάτης, η "εξάδα" του ΕΣΠΕΡΟΥ την τριετία 1966-68, που προβίβασε την ομάδα στην Α' Κατηγορία Κέντρου και κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα Εφήβων.

Ερώτηση: Ποιός ήταν συνήθως ο "έκτος παίκτης";


Eρώτηση 12 από 60:

Στη φωτογραφία οι Κομνηνάκης, Λαγουδάκος, Ταυρόπουλος, Πανάγος, Μπακίρογλου πριν την έναρξη του τελικού του "Πανελλήνιου Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων Ασλανίδη", που διοργάνωσε το 1969 ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και το οποίο κατέκτησε ο ΕΣΠΕΡΟΣ.

Ερώτηση: Πόσες ομάδες συμμετείχαν στο Τουρνουά;


Eρώτηση 13 από 60:

Στη φωτογραφία ο αρχηγός Γιάννης Πανάγος με το κύπελο στους ώμους των φίλων του ΕΣΠΕΡΟΥ, μετά τη νίκη στον τελικό του "Πανελλήνιου Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων Ασλανίδη", που διοργάνωσε το 1969 ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Απόκομμα της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας "Ομάδα".

Ερώτηση: Από το 1967 μέχρι το 1972 ποια χρόνια ο ΕΣΠΕΡΟΣ δεν πήρε πρώτη ή δεύτερη θέση σε Πρωτάθλημα Παίδων ή Εφήβων;


Eρώτηση 14 από 60:

Στη φωτογραφία τάϊμ άουτ σε αγώνα του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Α' κατηγορία Κέντρου το 1970. Από αριστερά Λαγουδάκος, Κομνηνάκης, Πανάγος, Κοσμίδης, Καρυπίδης, Τσιτσακόπουλος, Μπακίρογλου και Κοντογιάννης παρακολουθούν τις οδηγίες του Κώστα Αναστασάτου. Ο μεγαλύτερος της φωτογραφίας (Τσιτσακόπουλος) είναι 22 ετών και ο μικρότερος (Καρυπίδης) 16 ετών.

Ερώτηση: Ποιoς από τους εικονιζόμενους ήρθε στον ΕΣΠΕΡΟ με μεταγραφή;


Eρώτηση 15 από 60:

Στη φωτογραφία τάϊμ άουτ σε άλλο αγώνα του ΕΣΠΕΡΟΥ το 1972, για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κέντρου στο ανοικτό γήπεδο του ΕΣΠΕΡΟΥ (Λόφος Σικελίας). Από αριστερά Λαγουδάκος (πλάτη), Κομνηνάκης, Γεωργίου, Κοντογιάννης, Καρατζαφέρης, Απτόσογλου, Μπακίρογλου και κάτω οι Γιαρένης, Καρράς, παρακολουθούν τις οδηγίες του Κώστα Αναστασάτου, δίπλα στον οποίοο στέκεται ο έφορος του τμήματος Γιώργος Καρυπίδης (πατέρας του Κυριάκου).

Ερώτηση: Ποιoί από τους εικονιζόμενους εκτός από μπάσκετ έπαιξαν και βόλλεϋ στην ομάδα του ΕΣΠΕΡΟΥ;


Eρώτηση 16 από 60:

Στη φωτογραφία αγώνας ύστερα από βροχή στο ανοικτό γήπεδο του ΕΣΠΕΡΟΥ (Λόφος Σικελίας) για το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Κέντρου 1970-71 με αντίπαλο το Μαρούσι. Ο Λαγουδάκος "κατεβάζει" ριμπάουντ υπό τα βλέμματα των Κοντογιάννη (αριστερά) και Πανάγου (δεξιά).

Ερώτηση: Ποια ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Κέντρου εκείνη τη χρονιά και προβιβάστηκε στην Α' Εθνική;


Eρώτηση 17 από 60:

Στη φωτογραφία οι Καρατζαφέρης, Απτόσογλου, Ταυρόπουλος, Καρυπίδης, Τουλουμτζής (πάνω) και Καρράς, Πρασσάς (κάτω) την περίοδο 1969-70, που ανέδειξαν τον ΕΣΠΕΡΟ Πρωταθλητή Παίδων Κέντρου και στη συνέχεια Πρωταθλητή Ελλάδος Παίδων.

Ερώτηση: Ποιός υπήρξε ο βασικός αντίπαλος του ΕΣΠΕΡΟΥ για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων εκείνη τη χρονιά;


Eρώτηση 18 από 60:

Στη φωτογραφία ο Γιώργος Κοντογιάννης επιχειρεί μπάσιμο προς το καλάθι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ενώ προσπαθεί να τον ανακόψει ο Μίλτος Λαζαρίδης. Δεξιά παρακολουθούν τη φάση οι Κώστας Μίσσας και Γιάννης Πανάγος. Πρόκειται για το μεγάλο ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής της Α' Κέντρου της περιόδου 1971-72, που το κέρδισε ο ΕΣΠΕΡΟΣ, τερμάτισε 1ος και προβιβάστηκε στην Α' Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά. Ο ΕΣΠΕΡΟΣ είχε ξεκινήσει τη χρονιά με 3 ήττες στους πρώτους 8 αγώνες (εκτός έδρας από ΝΗΑΡ ΗΣΤ, ΕΘΝΙΚΟ ΓΣ και ΕΘΝΙΚΟ Π.)

Ερώτηση: Πόσες νίκησε χρειάστηκε να πετύχει ο ΕΣΠΕΡΟΣ στους επόμενους 22 αγώνες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα;


Eρώτηση 19 από 60:

Στη φωτογραφία ο Γιάννης Πανάγος διεκδικεί τη μπάλα, ενώ τον παρακολουθεί ο Άρης Κομνηνάκης. Φάση από το μεγάλο ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής της Α' κατηγορίας Κέντρου της περιόδου 1971-72, που το κέρδισε ο ΕΣΠΕΡΟΣ, τερμάτισε 1ος και προβιβάστηκε στην Α' Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά.

Ερώτηση: Mε πόσους βαθμούς διαφορά τερμάτισε ο ΕΣΠΕΡΟΣ μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΝΙΩΝΙΟ;


Eρώτηση 20 από 60:

Στη φωτογραφία 11 από τους 12 παίκτες του ΕΣΠΕΡΟΥ με μέλη της διοίκησης και φίλους του συλλόγου στη λέσχη του ΕΣΠΕΡΟΥ (λόφος Σικελίας), αμέσως μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κέντρου (προτελευταία αγωνιστική) της περιόδου 1971-72 και τον επικείμενο προβιβασμό της ομάδας στην Α' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ακολουθούν τα ονόματα των παικτών (σε παρένθεση η τότε ηλικία τους). Κάτω, πρώτη σειρά: Καρυπίδης (18), Ταυρόπουλος (18). Δεύτερη σειρά: Απτόσογλου (17), Κομνηνάκης (19), Πανάγος (20), Καρράς (17). Τρίτη σειρά: Λαγουδάκος (20), Κοντογιάννης (23), Καρατζαφέρης (17), Γεωργίου (19). Πάνω, πέμπτος από αριστερά Γιαρένης (19). Λείπει από τη φωτογραφία ο Μπακίρογλου (20).

Ερώτηση: Ποιός ήταν ο μέσος όρος ηλικίας αυτής της δωδεκάδας καλαθοσφαιριστών, που ανέβασε τον ΕΣΠΕΡΟ στην Α' Εθνική το 1972 για πρώτη φορά στην ιστορία του;


Eρώτηση 21 από 60:

Στη φωτογραφία η ομάδα μπάσκετ εφήβων του ΕΣΠΕΡΟΥ της περιόδου 1971-72. Πάνω οι Κομνηνάκης, Καρυπίδης, Γιαρένης, ..., Πρασσάς και κάτω οι Ταυρόπουλος, Κοσμίδης ΙΙ, Καρατζαφέρης, Καρράς, Απτόσογλου, περιβαλλόμενοι από τους έφορους: αριστερά τον Γιώργο Καρυπίδη (πατέρα του Κυριάκου) και δεξιά τον Θόδωρο Ταυρόπουλο (πατέρα του Περικλή). Πριν δυό μήνες οι επτά από τους δέκα (Κομνηνάκης, Καρυπίδης, Γιαρένης, Ταυρόπουλος, Καρατζαφέρης, Καρράς, Απτόσογλου) συμμετείχαν στην ομάδα μπάσκετ ανδρών του ΕΣΠΕΡΟΥ, την ανέδειξαν πρωταθλήτρια Α' κατηγορίας Κέντρου και την ανέβασαν στην Α' Εθνική. Ο τελευταίος αγώνας είχε δοθεί εδώ: στο κλειστό γυμναστήριο "Πλάτων" της Νίκαιας με αντίπαλο τον τοπικό Ιωνικό. Εδώ φωτογραφίζονται πριν τον τελευταίο καθοριστικό αγώνα στο ανοικτό του "Πλάτωνα", όπου όλοι περίμεναν ότι θα επανελάμβαναν τις αλλεπάλληλες επιτυχίες του ΕΣΠΕΡΟΥ της εποχής στα Πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων. Έχασαν όμως και τερμάτισαν δεύτεροι.

Ερώτηση: Ποια ομάδα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Εφήβων Κέντρου της περιόδου 1971-72, νικώντας τον ΕΣΠΕΡΟ που τερμάτισε δεύτερος;


Eρώτηση 22 από 60:

Στη φωτογραφία το τζάμπωλ του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα ΕΣΠΕΡΟΣ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ στο γήπεδο της Γλυφάδας, για το πρωτάθλημα Α' Εθνικής της περιόδου 1972-73. Όπως δείχνει και το ταμπλώ, το σκορ ημιχρόνου είναι ισόπαλο 31-31. Τελικά νίκησε το ΠΑΓΚΡΑΤΙ 73-70. Στο τζάμπωλ πηδάει ο Άρης Κομνηνάκης, ενώ από τους παίκτες του ΕΣΠΕΡΟΥ διακρίνονται επίσης οι Μπακίρογλου και Πανάγος. Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, ο Κομνηνάκης μεταγράφηκε σε μεγάλη ομάδα του Κέντρου.

Ερώτηση: Για ποια ομάδα πήρε μεταγραφή ο Άρης Κομνηνάκης το καλοκαίρι του 1973;


Eρώτηση 23 από 60:

Στη φωτογραφία, σε αγώνα ΕΣΠΕΡΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για το πρωτάθλημα Α' Εθνικής της περιόδου 1972-73 στο γήπεδο Γλυφάδας, ο Μενέλαος Μπακίρογλου σουτάρει προς το καλάθι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ενώ προσπαθεί να τον ανακόψει ο Γιώργος Καστρινάκης. Δεξιά παρακολουθεί τη φάση ο ο Κυριάκος Καρυπίδης. Ο Μενέλαος Μπακίρογλου είναι ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα μπάσκετ ανδρών του ΕΣΠΕΡΟΥ.

Ερώτηση: Πόσα χρόνια έπαιξε ο Μπακίρογλου στην ομάδα μπάσκετ ανδρών του ΕΣΠΕΡΟΥ;


Eρώτηση 24 από 60:

Φωτογραφία από τον αγώνα ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΕΣΠΕΡΟΣ 72-68 για το πρωτάθλημα Α' Εθνικής της περιόδου 1972-73 στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Ο Βασίλης Απτόσογλου προσπαθεί να ανακόψει τον Άρη Ραφτόπουλο. Ο Απτόσογλου ήταν ο "βενιαμίν" της έτσι κι αλλιώς πολύ νεανικής ομάδας του ΕΣΠΕΡΟΥ στην "παρθενική" της εμφάνιση στην Α' Εθνική εκείνη τη χρονιά.

Ερώτηση: Πόσων ετών ήταν ο Απτόσογλου στο πρωταθλημα Α' Εθνικής της περιόδου 1972-73;


Eρώτηση 25 από 60:

Στη φωτογραφία φάση από τον αγώνα ΕΣΠΕΡΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο γήπεδο Γλυφάδας, για το πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατηγορίας 1972-73. Μπακίρογλου και Ράμμος (Ολυμπιακού) διεκδικούν τη μπάλα κάτω από το καλάθι, ενώ παρακολουθούν από αριστερά οι Καρυπίδης, Απτόσογλου, Καστρινάκης (Ολυμπιακού) και Κοντογιάννης.

Ερώτηση: Σε ποια αθλήματα αγωνίστηκε με τη φανέλλα του ΕΣΠΕΡΟΥ ο Γιώργος Κοντογιάννης;


Eρώτηση 26 από 60:

Στη φωτογραφία οι Ταυρόπουλος, Απτόσογλου και Καρυπίδης του ΕΣΠΕΡΟΥ στη δωδεκάδα της Εθνικής Νέων το 1972, στο Πανευρωπαϊκό στη Θεσσαλονίκη. Στη δωδεκάδα αυτής της Εθνικής υπήρχε και τέταρτος παίκτης του ΕΣΠΕΡΟΥ, που στεκόταν δίπλα στον Ταυρόπουλο, αλλά τον "έκοψε" ο φωτογράφος.

Ερώτηση: Ποιοί ήταν οι τέσσερις Εσπεριώτες στη δωδεκάδα της Εθνικής Νέων στο Πανευρωπαϊκό του 1972;


Eρώτηση 27 από 60:

Στη φωτογραφία οι Ανδρίτσος, Καρυπίδης, Πανάγος, Καναβίτσας, Διάνας (πάνω) και Μπακίρογλου, Ταυρόπουλος, Απτόσογλου, Πρασσάς, Κοντογιάννης (κάτω), που οδήγησαν τον ΕΣΠΕΡΟ την περίοδο 1974-75 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ερώτηση: Σε ποιό πρωτάθλημα μπάσκετ ανέδειξαν τον ΕΣΠΕΡΟ πρωταθλητή;


Eρώτηση 28 από 60:

Στη φωτογραφία οι Καράλης (βοηθός προπονητή), Γιαρένης, Φουστάνος, Ντουκσάϊρ (προπονητής), Μπακίρογλου, Πανάγος, Καναβίτσας, Ανδρίτσος (πάνω) και Καρυπίδης, Απτόσογλου, Ταυρόπουλος, Διάνας (κάτω), που τερμάτισαν με τον ΕΣΠΕΡΟ στη 2η θέση του πρωταθλήματος Β' Εθνικής κατηγορίας (Νότος) την περίοδο 1975-76 και δεν προβιβάστηκαν στην Α' Εθνική.

Ερώτηση: Ποια ομάδα τερμάτισε πρώτη εκείνη τη χρονιά και προβιβάστηκε στην Α' Εθνική;


Eρώτηση 29 από 60:

Στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής κατηγορίας (Νότου) της περιόδου 1976-77, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη ο ΕΣΠΕΡΟΣ βρισκόταν αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας. Ακολουθούσε το ΜΑΡΟΥΣΙ με μία ήττα από τον ΕΣΠΕΡΟ στον αγώνα του 1ου γύρου. Τότε ακριβώς επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας ΜΑΡΟΥΣΙ-ΕΣΠΕΡΟΣ. Από τους γηπεδούχους θα απουσίαζαν οι τραυματίες Φωσσές και Δαρίβας. Προεξοφλείτο λοιπόν νίκη του ΕΣΠΕΡΟΥ και προβιβασμός στην Α' Εθνική. Ο αγώνας, όπως γράφει και το δημοσίευμα της φωτογραφίας, δεν έγινε, επειδή δεν έφτασαν ποτέ στο γήπεδο τα δελτία των αθλητών του ΕΣΠΕΡΟΥ. Αυτός που τα μετέφερε είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Ο ΕΣΠΕΡΟΣ προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ και αρκετά μετά τη λήξη του πρωταθλήματος δικαιώθηκε και διατάχθηκε η διεξαγωγή αυτού του αγώνα.

Ερώτηση: Πώς τελείωσε εκείνη η χρονιά;

Eρώτηση 30 από 60:

Στη φωτογραφία οι Ανδρίτσος, Καρυπίδης, Γκότσης, Φουστάνος, Καναβίτσας, Πανάγος, Λαγουδάκος (πάνω) και Χοντζόπουλος, Νικολακόπουλος, Απτόσογλου, Μπακίρογλου, Διάνας (κάτω) την περίοδο 1977-78, όταν ο ΕΣΠΕΡΟΣ αναδείχθηκε Πρωταθλητής Β’ Εθνικής (Νότος) και προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική για δεύτερη φορά. Τη χρονιά εκείνη σε 22 αγώνες ο ΕΣΠΕΡΟΣ είχε 21 νίκες και 1 ήττα.

Ερώτηση: Από ποιαν ομάδα γνώρισε ο ΕΣΠΕΡΟΣ τη μοναδική του ήττα εκείνη τη χρονιά;


Eρώτηση 31 από 60:

Στη φωτογραφία οι Ράμμος, Καρυπίδης, Πανάγος, Γκότσης, Ανδρίτσος (πάνω) και Φουστάνος, Απτόσογλου, Λαγουδάκος, Μπακίρογλου, Διάνας (κάτω), στη δεύτερη συμμετοχή του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Α' Εθνική κατηγορία την περίοδο 1978-79.

Ερώτηση: Με ποιόν πάλαιψε ο ΕΣΠΕΡΟΣ για την αποφυγή του υποβιβασμού, χωρίς να τον αποφύγει τελικά;


Eρώτηση 32 από 60:

Στη φωτογραφία τάϊμ άουτ σε αγώνα του ΕΣΠΕΡΟΥ για το πρωτάθλημα Β' Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 1977-78. Από αριστερά Ανδρίτσος, Φουστάνος, Απτόσογλου (πλάτη) και Καρυπίδης παρακολουθούν τις οδηγίες του Κώστα Αναστασάτου, που ανέδειξε τον ΕΣΠΕΡΟ πρωταθλητή κι εκείνη τη χρονιά και τον οδήγησε για δεύτερη φορά στην Α' Εθνική. Ο Κώστας Αναστασάτος υπήρξε καλαθοσφαιριστής του ΕΣΠΕΡΟΥ μέχρι το 1965 και στη συνέχεια προπονητής του συνεχώς μέχρι το 1973, αργότερα τη διετία 1977-79 και τέλος τη δεκαετία του 1990 στην Α2' Εθνική. Μετά το 1973 διατέλεσε προπονητής του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του Πανελλήνιου, του Ιωνικού Νικαίας, του Μίλωνα και άλλων ομάδων. Ο Κώστας Αναστασάτος υπήρξε ο αρχιτέκτονας του μπασκετικού οικοδομήματος του ΕΣΠΕΡΟΥ για πολλά χρόνια.

Ερώτηση: Στην κατάκτηση ποιού από τους παρακάτω τίτλους τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 ΔΕΝ οδήγησε τον ΕΣΠΕΡΟ ο Κώστας Αναστασάτος;Στη φωτογραφία από αγώνα του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Α' Εθνική την περίοδο 1978-79 στο γήπεδο του Μίλωνα, ο Κυριάκος Καρυπίδης κατευθύνεται στον πάγκο, όπυ βρίσκονται ο έφορος της ομάδας και πατέρας του Γιώργος Καρυπίδης και οι Απτόσογλου, Ταυρόπουλος και Νικολακόπουλος.

Ερώτηση: Ποια ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατηγορίας εκείνη τη χρονιά (1978-79);


Eρώτηση 34 από 60:

Στη φωτογραφία ο Μπακίρογλου με τη μπάλα και ο Πανάγος σε αγώνα του ΕΣΠΕΡΟΥ στη Β' Εθνική την περίοδο 1979-80. Υπήρξαν συμπαίκτες στον ΕΣΠΕΡΟ για 15 χρόνια, από το 1966 μέχρι το 1981.

Ερώτηση: Ποιον από τους παρακάτω τίτλους ΔΕΝ κατέκτησαν οι Μπακίρογλου και Πανάγος με τον ΕΣΠΕΡΟ από το 1966 μέχρι το 1981;


Eρώτηση 35 από 60:

Στη φωτογραφία οι Ανδρίτσος, Αλεξανδράκης, Πανάγος, Νικολόπουλος, Φουστάνος (πάνω) και Νικητόπουλος, Σαβούρδος, Νικολακόπουλος, Απτόσογλου, Μπακίρογλου (κάτω). Με την ομάδα αυτή ο ΕΣΠΕΡΟΣ αναδείχθηκε Πρωταθλητής Β’ Εθνικής (Νότος) την περίοδο 1979—1980 και προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική για 3η φορά.

Ερώτηση: Από τη δεκάδα της φωτογραφίας πόσοι καλαθοσφαιριστές ήσαν γηγενείς Εσπεριώτες;


Eρώτηση 36 από 60:

Στη φωτογραφία Καρυπίδης, Μπακίρογλου, Απτόσογλου, Πανάγος και Ανδρίτσος σε φιλικούς αγώνες με την ομάδα μπάσκετ ανδρών του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Κύπρο το 1979. Είναι γνωστό, ότι κατά κανόνα οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας ανδρών του ΕΣΠΕΡΟΥ προέρχονταν από τα φυτώριά του.

Ερώτηση: Ποιος από τους εικονιζόμενους ΔΕΝ συμμετείχε ΚΑΙ στην παιδική ΚΑΙ στην εφηβική ΚΑΙ στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΕΣΠΕΡΟΥ;


Eρώτηση 37 από 60:

Στη φωτογραφία οι Ανδρίτσος, Πανάγος, Καρυπίδης, Φουστάνος, Γιαρένης (πάνω) και Νικολακόπουλος, Διάνας, Απτόσογλου, Μπακίρογλου, Γούτας (κάτω) την περίοδο 1980—81, με τον ΕΣΠΕΡΟ στην Α’ Εθνική για 3η φορά. Τη χρονιά εκείνη, στον α' γύρο, ο ΕΣΠΕΡΟΣ νίκησε την ΑΕΚ 98-96 γηπεδούχος στο κλειστό της οδού Αρτάκης.

Ερώτηση: Πόσες παρατάσεις χρειάστηκαν για να αναδειχθεί νικητής σε εκείνο το παιχνίδι;


Eρώτηση 38 από 60:

Στη φωτογραφία ο Λιβέρης Ανδρίτσος επιχειρεί σουτ σε αγώνα της περιόδου 1978-79, για το πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατηγορίας στο γήπεδο του Μίλωνα. Παρακολουθούν αριστερά ο Θοδωρής Φουστάνος και δεξιά ο Κυριάκος Καρυπίδης. Ο Λιβέρης Ανδρίτσος ξεκίνησε το μπάσκετ στον ΕΣΠΕΡΟ και αγωνίστηκε στις ομάδες παίδων και εφήβων του συλλόγου. Το 1974, σε ηλικία 15 ετών, προωθήθηκε στην ομάδα ανδρών του ΕΣΠΕΡΟΥ και συμμετείχε σε τρεις προβιβασμούς της στην Α' Εθνική το 1978, το 1980 και το 1982. Το καλοκαίρι του 1982 ο Λιβέρης μεταγράφηκε στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, στον οποίον αγωνίστηκε μέχρι το 1994. Τότε επέστρεψε στον ΕΣΠΕΡΟ, συνέχισε μια χρονιά ως καλαθοσφαιριστής και στη συνέχεια παρείχε τις υπηρεσίες του στον σύλλογο ως προπονητής ή διοικητικός υπεύθυνος μέχρι το 2003.

Ερώτηση: Πόσες συμμετοχές έχει ο Λιβέρης Ανδρίτσος με την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ανδρών;


Eρώτηση 39 από 60:

Στη φωτογραφία οι Τρίστης, Ράμμος, Τσεμπέρης, Γκότσης, Δημακόπουλος, Καρυπίδης, Νικητόπουλος, Ιατρόπουλος (πάνω) και Ανδρίτσος, Μάνδηλας, Νικολακόπουλος, Απτόσογλου, Μπακίρογλου (κάτω) την περίοδο 1981-82, πανηγυρίζουν την νίκη σε αγώνα μπαράζ στο γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΓΚ και τον προβιβασμό του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Α' Εθνική Κατηγορία για τέταρτη φορά.

Ερώτηση: Ποιαν ομάδα νίκησε στο μπαράζ ο ΕΣΠΕΡΟΣ και αναδείχτηκε πρωταθλητής Β' Εθνικής εκείνη τη χρονιά;


Eρώτηση 40 από 60:

Στη φωτογραφία οι παίκτες του ΕΣΠΕΡΟΥ με τον προπονητή Φαίδωνα Ματθαίου πανηγυρίζουν τη νίκη στον αγώνα μπαράζ της περιόδου 1981-82 και τον προβιβασμό του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Α' Εθνική για τέταρτη φορά. Σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα Β' Εθνικής ο ΕΣΠΕΡΟΣ ξεκίνησε με δύο ήττες (από ΙΩΝΙΚΟ ΝΦ εντός και ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ εκτός). Στους υπόλοιπους 20 αγώνες ο ΕΣΠΕΡΟΣ δεν είχε περιθώρια για ήττες προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδο. Τελικά τα κατάφερε.

Ερώτηση: Πόσες νίκες πέτυχε ο ΕΣΠΕΡΟΣ στους τελευταίους 20 (χωρίς το μπαράζ) αγώνες εκείνης της χρονιάς;


Eρώτηση 41 από 60:

Στη φωτογραφία οι Ράμμος, Γκότσης, Καρυπίδης, Δημακόπουλος, Ανδρίτσος (πάνω) και Νικητόπουλος, Απτόσογλου, Νικολακόπουλος, Μπακίρογλου, Τσεμπέρης (κάτω), που ανέδειξαν τον ΕΣΠΕΡΟ πρωταθλητή Β' Εθνικής (νότος) την περίοδο 1982-83 και τον ανέβασαν στην Α' Εθνική για 4η φορά. Από αυτούς ο Δημήτρης Δημακόπουλος ξεκίνησε από τα παιδικο-εφηβικά του ΕΣΠΕΡΟΥ, αγωνίστηκε στην ομάδα ανδρών από το 1981 μέχρι το 1986 και στη συνέχεια μεταγράφηκε στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Το 1992 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, ενώ συνέχισε την καριέρα του στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΩΝ.

Ερώτηση: Σε ποιά από τις παρακάτω εθνικές ομάδες έχει συμμετάσχει ο Δημήτρης Δημακόπουλος;


Eρώτηση 42 από 60:

Στη φωτογραφία οι Παπαντωνίου, Μπατής, Νικολόπουλος, Δημακόπουλος, Χρόνης, Κατσίνης (πάνω) και Νικητόπουλος, Μπακίρογλου, Δέδες, Κολλίγρης, Τσεμπέρης (κάτω), στη συμμετοχή του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Β' Εθνική κατηγορία την περίοδο 1983-84, όπου ο ΕΣΠΕΡΟΣ τερμάτισε 2ος και δεν κατόρθωσε να προβιβαστεί.

Ερώτηση: Ποιός τερμάτισε πρώτος μπροστά από τον ΕΣΠΕΡΟ εκείνη τη χρονιά και προβιβάστηκε στην Α' Εθνική κατηγορία;


Eρώτηση 43 από 60:

Στη φωτογραφία οι Γρυφάκης (έφορος), Νικολόπουλος, Σπανουδάκης, Δημακόπουλος, Νικητόπουλος, Τόλιας, Μπατής, Ταυρόπουλος (προπονητής, πάνω) και Παλάτος (γ. αρχηγός), Τσεμπέρης, Νικολακόπουλος, Καλογερόπουλος, Μουζακιώτης, Μαριάτος (κάτω) την περίοδο 1985—1986, όταν ο ΕΣΠΕΡΟΣ κατετάγη 5ος στη Β’ Εθνική (Νότος) και με την αναδιάρθρωση (θέσπιση Α2' Εθνικής) εντάχθηκε στην ενιαία Β’ Εθνική. Από τις 10 ομάδες του ομίλου, οι δύο πρώτες εντάχθηκαν στην νεοϊδρυόμενη Α2' Εθνική, οι τρεις επόμενες (ΠΡΩΤΕΑΣ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ, ΕΣΠΕΡΟΣ) εντάχθηκαν στην ενιαία Β' Εθνική (ένας όμιλος) και οι υπόλοιπες πέντε υποβιβάστηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ερώτηση: Ποιές ήσαν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας εκείνης της χρονιάς, που εντάχθηκαν στην Α2' Εθνική;


Eρώτηση 44 από 60:

Το κουίζ του Καλλιθεάτικου μπάσκετ

Στη φωτογραφία οι Ταυρόπουλος (προπονητής), Γκότσης, Νικητόπουλος, Σπανουδάκης, Σωτηρίου, Μπατής (πάνω) και Κάρναβος, Τόλιας, Τυροκόμος, Δεμέναγας, Μουζακιώτης (κάτω) την περίοδο 1986-87, όπου ο ΕΣΠΕΡΟΣ, μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, συμμετείχε στο πρωτάθλημα της ενιαίας (σε ένα όμιλο) Β' Εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκε πρωταθλητής και προβιβάστηκε στην Α2' Εθνική κατηγορία.

Ερώτηση: Ποιό γήπεδο χρησιμοποίησε ως έδρα ο ΕΣΠΕΡΟΣ εκείνη τη χρονιά;


Eρώτηση 45 από 60:

Στη φωτογραφία ο Λιβέρης Ανδρίτσος, πάνω, δεύτερος από δεξιά, με την Εθνική Ελλάδος στο Πανευρωπαϊκό του 1987 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο προερχόμενος από τον ΕΣΠΕΡΟ Λιβέρης την περίοδο εκείνη πρωταγωνιστούσε με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ στο πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατηγορίας.

Ερώτηση: Σε πόσα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα αγωνίστηκε ο Λιβέρης Ανδρίτσος με τη φανέλλα της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ ανδρών;


Eρώτηση 46 από 60:

Στη φωτογραφία οι Ταυρόπουλος (προπονητής), Μπατής, Σπανουδάκης, Παπαδάκης, Νικητόπουλος, Γκότσης, Γρυφάκης (έφορος, πάνω) και Δεμέναγας, Τόλιας, Τυροκόμος, Μουζακιώτης, Σωτηρίου (κάτω) την περίοδο 1987-88, δηλαδή τη χρονιά που ο ΕΣΠΕΡΟΣ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο "ΕΣΠΕΡΟΣ" και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2' Εθνικής κατηγορίας.

Ερώτηση: Ποιές ομάδες προβιβάστηκαν εκείνη τη χρονιά από την Α2' στην Α1' Εθνική;


Eρώτηση 47 από 60:

Στη φωτογραφία οι Γκότσης, Νικητόπουλος, Παπαδάκης, Ταμπάκης, Σπανουδάκης (πάνω) και Μαριάτος, Μουζακιώτης, Δέδες, Δεμέναγας, Τόλιας (κάτω), με τον έφορο Κώστα Γρυφάκη (αριστερά) και τον προπονητή Απόστολο Κόντο (δεξιά), που κατέλαβαν με τον ΕΣΠΕΡΟ την 3η θέση στο πρωτάθλημα Α2' Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 1988-89 και προβιβάστηκαν για 5η φορά στην Α'/Α1' Εθνική κατηγορία.

Ερώτηση: Ποιές ομάδες κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις εκείνη τη χρονιά και προβιβάστηκαν επίσης στην Α' Εθνική;


Eρώτηση 48 από 60:

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του συλλόγου Στράτος Αντωνιάδης απονέμει στον αρχηγό της ομάδας Σούλη Γκότση τιμητικό έπαθλο, μετά τον τελευταίο νικηφόρο αγώνα της περιόδου 1988-89 για το πρωτάθλημα της Α2' Εθνικής κατηγορίας και τον προβιβασμό του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Α'/Α1' Εθνική για πέμπτη φορά. Παρακολουθούν από αριστερά οι Μαριάτος, Δέδες, Παπαδάκης, Μουζακιώτης, ο 17χρονος Κώστας Ταμπάκης και ο 19χρονος Αχιλλέας Δεμέναγας. Αργότερα ο Κώστας Ταμπάκης μεταγράφηκε στον ΗΡΑΚΛΗ.

Ερώτηση: Σε ποιές εθνικές ομάδες έχει συμμετάσχει ο Κώστας Ταμπάκης ως καλαθοσφαιριστής του ΕΣΠΕΡΟΥ;


Eρώτηση 49 από 60:

Στη φωτογραφία ο μεγάλος Νίκος Γκάλης κόντρα στους πιτσιρικάδες του ΕΣΠΕΡΟΥ Αχιλλέα Δεμέναγα και Νίκο Παπαδάκη στον αγώνα ΕΣΠΕΡΟΣ-ΑΡΗΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο "ΕΣΠΕΡΟΣ" για το πρωτάθλημα Α1' Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 1989-90.

Ερώτηση: Σε ποιές εθνικές ομάδες έχει συμμετάσχει ο Αχιλλέας Δεμέναγας;


Eρώτηση 50 από 60:

Στη φωτογραφία οι Δούνης (έφορος), Ανδρίτσος (προπονητής), Καραγιάννης, Αριδάς, Παπαδάκης, Ασπρούλιας, Τσακίρης, Χοντζόπουλος (προπονητής, πάνω) και Γεώργαρος, Μπανακάκης, Γκοτζογιάννης, Στόφφας, Ρίζος, Μάστορης, … (κάτω), που κατέλαβαν με τον ΕΣΠΕΡΟ την 9η θέση στο πρωτάθλημα Α2' Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 1994-95.

Ερώτηση: Από τους παίκτες της δωδεκάδας της φωτογραφίας πόσοι ήσαν γηγενείς Εσπεριώτες;


Eρώτηση 51 από 60:

Στη φωτογραφία οι Νικητόπουλος (β. προπονητής), Δούνης (έφορος), Καρακίτσος (γιατρός), Κόντος (προπονητής), Μελής, Παπαντώνης, Τραφαλής, Μαρμαρινός, Μπάρδας, Τζαλαλής και Λυκογιάννης (β. προπονητής, πάνω) και Παλαιολόγος, Πανταζής, Γκοτζογιάννης, Γεώργαρος, Τσολάκης, Πέτρουλας (κάτω) την περίοδο 1997-98, που τερμάτισαν με τον ΕΣΠΕΡΟ στην 5η θέση του πρωταθλήματος Α2' Εθνικής κατηγορίας.

Ερώτηση: Ποιές ομάδες προβιβάστηκαν από την Α2' στην Α1' Εθνική εκείνη τη χρονιά;


Eρώτηση 52 από 60:

Στη φωτογραφία οι Τζαλαλής, Μελής, Ford, Λίγγος, Ταμπάκης, Μαρμαρινός, Χωλόπουλος (πάνω) και Νικολαϊδης, Γεώργαρος, Young, Μωραϊτης, Γκοτζογιάννης, Μίχαλος (κάτω) την περίοδο 1999-2000, όταν ο ΕΣΠΕΡΟΣ αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α'/Α1' Εθνικής Κατηγορίας για έκτη φορά.

Ερώτηση: Ποια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά;


Eρώτηση 53 από 60:

Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Γεώργαρος κατεβάζει τη μπάλα παρακολουθούμενος από τον Χατζηβρέττα, στον αγώνα ΕΣΠΕΡΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ για το πρωτάθλημα Α1' Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 1999-2000 στο Κλειστό Γυμναστήριο 'ΕΣΠΕΡΟΣ". Ο Δημήτρης Γεώργαρος, που ξεκίνησε το μπάσκετ στα παιδικο-εφηβικά του ΕΣΠΕΡΟΥ, αγωνίστηκε με την ομάδα ανδρών στην Α2' Εθνική κατηγορία μέχρι το 1999 και στην Α' Εθνική την περίοδο 1999-2000. Μετά το 2000 έχει αγωνιστεί σε Ηλυσιακό, Πανελλήνιο, Πειραϊκό, Ιωνικό Λαμίας, Πανερυθραϊκό, Ολυμπιάδα Πατρών, ενώ αγωνίστηκε ξανά στον ΕΣΠΕΡΟ την περίοδο 2003-04.

Ερώτηση: Πόσες νίκες πέτυχε ο ΕΣΠΕΡΟΣ στην 6η συμμετοχή του στην Α'/Α1' Εθνική την περίοδο 1999-2000;


Eρώτηση 54 από 60:

Το κουίζ του Καλλιθεάτικου μπάσκετ

Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Μαρμαρινός με τον Όλιβερ, στον αγώνα ΕΣΠΕΡΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ για το πρωτάθλημα Α1' Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 1999-2000. Ο Δημήτρης έπαιξε με τον ΕΣΠΕΡΟ στην Α2' Εθνική από το 1995 μέχρι το 1999, καθώς και στην Α1' Εθνική την περίοδο 1999-2000. Επόμενοι σταθμοί της καριέρας του ήσαν το Μαρούσι, ο Απόλλων Πατρών, η Ούντινε, η Τεράμο, ο Πανιώνιος, η Ρόμα, η Νάπολι, η Λοκομότιβ Ροστόβ, η Καζέρτα και ο ΠΑΟΚ.

Ερώτηση: Σε ποιά Εθνική ομάδα έχει συμμετάσχει ο Δημήτρης Μαρμαρινός;


Eρώτηση 55 από 60:

Στη φωτογραφία οι παίκτες του ΕΣΠΕΡΟΥ ποζάρουν χαρούμενοι στα αποδυτήρια του "Παπαστράτειου", μετά τον τελευταίο νικηφόρο αγώνα της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Εφήβων ΕΣΚΑΝΑ περιόδου 2004-05, με τον οποίο εξασφάλισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ερώτηση: Ποιός ήταν ο βασικός αντίπαλος του ΕΣΠΕΡΟΥ για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Εφήβων ΕΣΚΑΝΑ 2004-2005;


Eρώτηση 56 από 60:

Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Κατιάκος του ΕΣΠΕΡΟΥ βραβεύεται ως MVP του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων 2005-06.

Ερώτηση: Ποιές ατομικές διακρίσεις κέρδισε ο Δημήτρης Κατιάκος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων 2004-05 και 2005-06;


Eρώτηση 57 από 60:

Στη φωτογραφία οι έφηβοι Πολύζος, Γκόγκας, Καμπάς, Κατιάκος και Δαχρετζής πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ερώτηση: Την κατάκτηση ποιού πρωταθλήματος πανηγυρίζουν οι καλαθοσφαιριστές του ΕΣΠΕΡΟΥ στη φωτογραφία;


Eρώτηση 58 από 60:

Στη φωτογραφία η ομάδα μπάσκετ ανδρών της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2007-08 και τερμάτισε στην 6η θέση. Ιδρύθηκε από τη συγχώνευση του ΙΚΑΡΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ (ΑΕΚΤ). Ο ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στη Γ' Εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών.

Ερώτηση: Πότε ιδρύθηκε η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ;


Eρώτηση 59 από 60:

Στη φωτογραφία ο αρχηγός Γιώργος Παντελάκης παραλαμβάνει το Κύπελλο του νικητή για λογαριασμό του ΕΣΠΕΡΟΥ.

Ερώτηση: Για ποιόν τίτλο πρόκειται;


Eρώτηση 60 από 60:

Στη φωτογραφία η ομάδα μπάσκετ ανδρών της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2008-09, κατέλαβε την 3η θέση και προβιβάστηκε στην Α2' Εθνική κατηγορία. Αμέσως μετά συγχωνεύθηκε στον Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ, του οποίου η επωνυμία τροποποιήθηκε σε ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

Ερώτηση: Πόσες συμμετοχές είχε η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών;