Ποδόσφαιρο: Οριστική Διακοπή. Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ πρωταθλήτρια

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Απριλίου την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, για την προστασία των αθλητών, των παραγόντων και των διαιτητών από την πανδημία του κορονοϊού.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος. Αυτό σημαίνει ότι οι οκτώ πρωταθλητές προκύπτουν από την τρέχουσα βαθμολογία, η οποία θα επικυρωθεί ως τελική.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες στους οκτώ ομίλους της Γ’ Εθνικής είναι λοιπόν οι εξής:

1ος όμιλος: Πανσερραϊκός

2ος όμιλος: Αλμωπός Αριδαίας

3ο όμιλος: Πιερικός

4ος όμιλος: ΑΕ Ποντίων

5ος όμιλος: ΚΑΛΛΙΘΕΑ

6ος όμιλος: Ρόδος

7ος όμιλος: Αστέρας Βλαχιώτη

8ος όμιλος: Επισκοπή

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής προέβλεπε ότι οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων θα συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου, σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών, για να προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα έπαιρναν το εισιτήριο για την ανώτερη κατηγορία, δηλαδή για τη Football League.

Ωστόσο, ύστερα από την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, τα μπαράζ ανόδου δεν θα διεξαχθούν.

Επειδή είναι απίθανο να προκύψουν με κλήρωση τα τέσσερα εισιτήρια, το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει απόφαση ώστε να πάρουν την άνοδο και οι οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις στα μέσα Μαΐου.

Ήδη ακούγονται φωνές γαι αναδιἀρθρωση, με συγχώνευση Football League και Super League 2 και διεξαγωγή του πρωταθλήματος Super League 2 περιόδου 2020-21 με δύο ομίλους.

Αν συμβεί αυτό, τότε η πρωταθλήτρια ΚΑΛΛΙΘΕΑ θα ξανακερδίσει την κατηγορία που έχασε πέρυσι με την αναδιάρθρωση, χωρίς να υποβιβαστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *