Σήμερα η συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλλιθέας

Συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας το ζήτημα της κατασκευής των απαιτουμένων έργων στο Κλειστό Δημοτικο Γυμναστήριο ΕΣΠΕΡΟΣ, ώστε να μπορεί αυτό να φιλοξενεί αγώνες Α1′ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ. Το θέμα είχε τεθεί με τον πρόσφατο προβιβασμό του ΙΚΑΡΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ και εξακολούθησε να υφίσταται ύστερα από τη διάλυση της συγχώνευσης μετά τη γνωστή υπόθεση της προσφυγής των «σιδεράδων».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατο (23 Ιουλίου 2010) Δελτίο Τύπου του Δήμου Καλλιθέας, «… με βάση τα όσα ισχύουν τόσο στους σχετικούς νόμους όσο και στον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ αλλά και οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες που επιβάλλονται να ακολουθηθούν, … το γήπεδο δεν μπορεί στην παρούσα φάση να ανακατασκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της ΚΑΕ ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Ωστόσο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να καταστεί δυνατό την επόμενη αγωνιστική περίοδο το γήπεδο να είναι έτοιμο«.

Ο Δήμαρχος Κ. Ασκούνης εισηγήθηκε λοιπόν χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο να ενταχθεί το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και η σχετική απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, για λόγους πολιτικής κυρίως, αφού ο Δήμαρχος θεώρησε επιβεβλημένο να τονίσει ότι δεν έφερε ο Δήμος τον «Ίκαρο» στην Καλλιθέα, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Μαργωμένος επισήμανε, ότι ενώ αρχικά υπήρχε συμφωνία για την ανακατασκευή του γηπέδου, μετά τη διάλυση της συγχώνευσης τα πράγματα έχουν αλλάξει και χρειάζεται προσοχή.

Χαρακτηριστικό της χτεσινής συνεδρίασης είναι ότι καμία από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν έδειξε πρόθυμη, μετά τη διάλυση της συγχώνευσης, να διευκολύνει την παρουσία του «Ίκαρου» στην Καλλιθέα. Από τη δημοτική παράταξη «Πρώτα η Καλλιθέα» του κ. Χατζόπουλου, ο κ. Μπαρμπάκος εξιστόρησε τα γεγονότα της απορρόφησης και της διάλυσης της συγχώνευσης και τόνισε ότι ο «Ίκαρος» δεν είναι ομάδα της Καλλιθέας. Από την παράταξη «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα» ο κ. Αντωνακάκης τόνισε ότι ο «Ίκαρος» είναι ομάδα της Νέας Σμύρνης και ότι ο Δήμος Καλλιθέας πρέπει να πάρει θέση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη. Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας» κ. Χελάκης υπογράμμισε ότι ο ΕΣΠΕΡΟΣ είναι μια ιστορική ομάδα. Όλοι συμφώνησαν, ότι είτε γίνουν τα έργα είτε όχι, δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί το χάντμπωλ του ΕΣΠΕΡΟΥ από το Κλειστό Δημοτικο Γυμναστήριο ΕΣΠΕΡΟΣ.

Για το θέμα αυτό, καθώς και για όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον σωματειακό αθλητισμό της πόλης από την πρωτοφανή μεθόδευση μέσω της οποίας διαλύθηκε η συντελεσθείσα προ δεκατριών μηνών συγχώνευση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Ασκούνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Μαργωμένο.

Θεματικές ενότητες: , , ,

Απαντήστε