Δήλωση του προέδρου του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ κ. Σάββα Ν. Αθανασίου

«Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 68 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας, ενός συλλόγου που κοσμεί με τις δραστηριότητες του τον ελληνικό αθλητισμό τις τελευταίες επτά δεκαετίες. Η ομόφωνη και ομόθυμη απόφαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου να με εκλέξει πρόεδρο, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, με επιφορτίζει με ιστορική ευθύνη.

Δέχθηκα να αναλάβω αυτό το πόστο, που τίμησαν σημαντικοί παράγοντες του αθλητισμού και της κοινωνίας με ένα μοναδικό στόχο: να υπηρετήσω τα υψηλά ιδανικά και τις αξίες, που μας κληρονόμησαν οι άνθρωποι που ίδρυσαν και μας έκαναν να αγαπήσουμε την ομάδα «με το θρυλικό αστέρι.

Αυτός ο σύλλογος ανέδειξε διεθνείς αθλητές, όπως Λ. Ανδρίτσος, Δ. Δημακόπουλος, Α. Κομνηνάκης, Β. Απτόσογλου, Π. Ταυρόπουλος, Κ. Καρυπίδης, Ν. Τόλιας, Α. Δεμέναγας, K.Ταμπάκης, Δ. Κατιάκος και άλλοι στο μπάσκετ, Γ. Καροτσέρης, Γ. Λάϊος, Π. Ρέππας και άλλοι στο βόλεϊ. Ανέβηκε έξι φορές στην Α1 κατηγορία στο μπάσκετ και έπαιξαν κατά καιρούς στις εθνικές κατηγορίες οι ομάδες βόλεϊ, χάντμπωλ και πιγκ πογκ. Κατέκτησε πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων και παίδων, διακρίθηκε σε όλους τους τομείς του αθλητισμού.

Σήμερα, στις σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, τα πράγματα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα. Όμως, ο αθλητισμός είναι η πραγματική διέξοδος, το εφαλτήριο για τους νέους, για να διακριθούν και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους και να βγουν στην ζωή με αρχές, αξίες, εφόδια και ισχυρή προσωπικότητα. Όλα αυτά τα δίνει ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ και ο ΕΣΠΕΡΟΣ.

Όλοι οι φίλοι του ΕΣΠΕΡΟΥ, του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ πρέπει να σταθούν στο πλευρό της νέας διοίκησης για να συνεχιστεί αυτός ο πρωταγωνιστικός ρόλος του συλλόγου μας. Η εθελοντική συμμετοχή όλων μας θα φέρει πολλαπλασιαστική δύναμη και θα διατηρήσει τον ΕΣΠΕΡΟ πρωταγωνιστή για τις επόμενες δεκαετίες.

Όλοι ενωμένοι, με νέες ιδέες, με φαντασία και αποτελεσματικότητα, πρέπει να εργαστούμε συστηματικά, για να βγάλουμε τα νέα αστέρια του αθλητισμού μας και τους νέους διεθνείς για τις εθνικές μας ομάδες. Ο ΕΣΠΕΡΟΣ είναι η κυψέλη των υψηλών ιδανικών.

Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ:


– ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.


– ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

– ΟΧΙ  ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.


– ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ”.

Νέοι και νέες της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ γραφτείτε στα τμήματα υποδομής του ΕΣΠΕΡΟΥ, για να γίνετε τα ΝΕΑ αστέρια του αθλητισμού της Ελλάδας.

Σε αυτή τη ΝΕΑ προσπάθεια η διοίκηση του ΕΣΠΕΡΟΥ αποφάσισε να ιδρύσει ΝΕΑ αθλητικά τμήματα.


Ξεκινάμε με την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του τμήματος ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Θα συνεχίσουμε με την ίδρυση ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΩΝ τμημάτων.

Υπεύθυνος των ΝΕΩΝ τμημάτων ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Κοτζαμάνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *