Μπάσκετ: Ξεκινά το Σαββατοκύριακο το νέο Τουρνουά Ακαδημιών

Τον περασμένο Μάϊο έκλεισε ο κύκλος του τουρνουά ακαδημιών “ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ”,  που διοργάνωσε ο ΕΣΠΕΡΟΣ επί δεκατρείς (13) συνεχείς περιόδους, από το 1998-99 μέχρι το 2010-11.

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου ξεκινά το νέο Τουρνουά Ακαδημιών, που συνδιοργανώνουν ο ΕΣΠΕΡΟΣ και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, δυο ιστορικοί σύλλογοι, πραγματικά φυτώρια του ελληνικού μπάσκετ, με τη συνεργασία των Δήμων Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας.

Στόχος αυτού του τουρνουά, που σκοπεύει να ξεπεράσει σε επιτυχία και μαζική συμμετοχή εκείνο που προηγήθηκε, είναι να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες στη διάρκεια ολόκληρης της αγωνιστικής περιόδου (Οκτώβριος – Μάιος) στους μικρούς αθλητές των συλλόγων, για τους οποίους δεν έχει προβλεφθεί (εκτός βέβαια του μίνι), λόγω της ηλικίας τους, επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα.

Στο νέο Τουρνουά Ακαδημιών που συνδιοργανώνουν ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ο ΕΣΠΕΡΟΣ, συμμετέχουν φέτος 97 ομάδες σε έξι (6) κατηγορίες ηλικιών, δηλαδή:

Juniors Β (γεν.2002-4), με συμμετοχή 15 ομάδων,

Juniors Α (γεν. 2001) με συμμετοχή 12 ομάδων,

Προμίνι (γεν. 2000), με συμμετοχή 12 ομάδων,

Μίνι (γεν. 1999), με συμμετοχή 19 ομάδων,

Παμπαίδων Β (γεν. 1998), με συμμετοχή 20 ομάδων και

Παμπαίδων Α (γεν. 1997), με συμμετοχή 19 ομάδων.

To esperos.com θα συνδράμει και φέτος τη διοργάνωση, δημοσιεύοντας νέα, αποτελέσματα και βαθμολογίες για την ενημέρωση των νεαρών αθλητών, των προπονητών τους και των φίλων του αθλήματος.

Ήδη έχουν αναρτηθεί οι προκηρύξεις και τα προγράμματα των αγώνων, που είναι προσπελάσιμα από το μενού πάνω δεξιά:

   Τουρνουά

Οι προπονητές ας φροντίσουν να φτάσουν στο esperos.com (από το μενού “Επικοινωνία”) οι φωτογραφίες καθεμιάς από τις 97 ομάδες. Οι φωτογραφίες αυτές θα αναρτηθούν στην αντίστοιχη θέση του μενού του Τουρνουά (“φωτο ομάδων”).

Καλή επιτυχία σε όλους. Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι σκοπός του τουρνουά, αλλά και των υποδομών του μπάσκετ γενικότερα, είναι η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, ώστε από τις ακαδημίες να βγαίνουν κυρίως καλοί φίλαθλοι και κατά το δυνατόν, καλοί αθλητές. Σύνθημα λοιπόν του τουρνουά είναι “ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *