Μπάσκετ ανδρών: Ταξίδι με τους ΕΣΠΕΡΟΥΣ

Οι αποστολές του ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και του ΕΣΠΕΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ γιόρτασαν μαζί τη νύχτα της Κυριακής, στο πλοίο της γραμμής Ηράκλειο-Πειραιάς, τον προβιβασμό τους στη Β’ Εθνική κατηγορία.

httpv://www.youtube.com/watch?v=kXD9DgYTDNA
httpv://www.youtube.com/watch?v=G1TUe2UP9XA
httpv://www.youtube.com/watch?v=Dsc6gwOiRL0

Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο της Β’ Εθνικής την προσεχή περίοδο 2017-18. Ο λόγος είναι πρακτικός:

1. Από την τελική βαθμολογία του Ομίλου Νότου των 16 ομάδων, αφαιρώντας τους δύο που προβιβάστηκαν στην Α2’ (ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ) και τους τέσσερις που υποβιβάστηκαν στη Γ’ Εθνική (ΚΟΡΩΠΙ, ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΕΦΑΟΖ, ΙΚΑΡΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ), απομένουν δέκα ομάδες, από τις οποίες επτά είναι από το Λεκανοπέδιο (ΤΡΙΤΩΝ, ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ, ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ) και τρεις από την περιφέρεια (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ).

2. Σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι τρεις ομάδες που υποβιβάζονται από την Α2’ Εθνική στον Όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής (ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, ΔΟΥΚΑΣ), αφού η τέταρτη υποβιβαζόμενη (ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ) πηγαίνει στον Όμιλο Βορρά. Μέχρι τώρα λοιπόν στον Όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής έχουμε εννέα ομάδες από το Λεκανοπέδιο και τέσσερις από την περιφέρεια.

3. Τέλος πρέπει να προστεθούν και οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν από τον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής (ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ), καθώς και εκείνες από τον 2ο Όμιλο (ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ).

4. Συνολικά λοιπόν στον Όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής υπάρχουν δεκαεπτά ομάδες, δέκα από το Λεκανοπέδιο (ΤΡΙΤΩΝ, ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ, ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ, ΠΑΠΑΓΟΥ, ΔΟΥΚΑΣ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) και επτά από την περιφέρεια (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ).

5. Επομένως το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής περιόδου 2018-19 είτε θα διεξαχθεί με 15 ομάδες στον Όμιλο Βορρά και 17 ομάδες στον Όμιλο Νότου, είτε θα διεξαχθεί με δύο ομίλους των 16 ομάδων. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, φαίνεται πιο πιθανή η τοποθέτηση του ΕΣΠΕΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ στον Όμιλο Βορρά, αφού από τις υπόλοιπες δεκαέξι ομάδες του Ομίλου Νότου δέκα προέρχονται από το Λεκανοπέδιο, τέσσερις από την Πελοπόννησο, μία από τα Δωδεκάνησα και μία από την Κρήτη.

httpv://youtu.be/9qgY6WmlL5M
httpv://www.youtube.com/watch?v=HNwwvXyWqVQ

Θεματικές ενότητες: ,

Απαντήστε