Μπάσκετ ανδρών: Η περιγραφή του αγώνα ΕΣΠΕΡΟΣ-ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ

Γράφει ο Θεόδωρος Βαρυπάτης της ομάδας “Μπει δεν μπει” στο facebook:

Β’ ΕΘΝΙΚΗ-11η Αγωνιστική

ΕΣΠΕΡΟΣ-ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ 92-77 (26-24, 45-38, 75-53, 92-76).

Πολύ άνετη νίκη για τον καλοκουρδισμένο ΕΣΠΕΡΟ που ήταν σοβαρός σε ολόκληρη τη διάρκεια και ειδικά στην υπερηχητική του 3η περίοδο (30-15) εντυπωσίασε με τον επιθετικό πλουραλισμό του!!!

Η ΜΑΝΔΡΑ μόνο για ένα ημίχρονο στάθηκε ανταγωνιστικά και η γενική της εικόνα ήταν απογοητευτική. Μετά την αποχώρηση Σκούφη, η τρύπα στο ‘1’ είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να στηρίζεται σε ατομικές ενέργειες και μακρινά σουτ, χωρίς ίχνος υπομονής στην επίθεση.

ΕΣΠΕΡΟΣ: Βάρσος, Ντακούλιας, Χατζηκίδης, Ν. Χαρούνι, Ματαλιωτάκης (απών: Μαγκουνής)

ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ: Μαγιντόμπε, Γκουαλτιέρι, Ροδοστόγλου, Καραμπάτσος, Μαλτέζος.

Ελεύθερο μπάσκετ και χορταστικό θέαμα στο 1ο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Από πλευράς γηπεδούχων Χατζηκίδης-Βάρσος πραγματοποίησαν καυτό ξεκίνημα από τα 6.75, με τον Ματαλιωτάκη να κάνει μεγάλη ζημιά στην ρακέτα. Από τη ΜΑΝΔΡΑ εκπληκτικός ο Γκουαλτιέρι με 3 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, ενώ ορεξάτος μπήκε ο Τσιάκος από τον πάγκο. Λύσεις έδωσε και ο Καραμπάτσος, που σίγησε όμως στο υπόλοιπο διάστημα.

Ο Καπώνης με 13 πόντους και 3 τρίποντα στη β’ περίοδο έβαλε τον ΕΣΠΕΡΟ σε θέση κυρίαρχου, οριστικά και αμετάκλητα!!! Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (43-33) και το ημίχρονο έληξε 45-38 με το 4ο τρίποντο του Γκουαλτιέρι. Ούτε η άμυνα ζώνης του Κατσούνη έφερε αποτέλεσμα, ούτε η χρησιμοποίηση του Ροδοστόγλου σε θέση ‘1’ αποδείχτηκε καλή ιδέα, αφού η μπάλα ”κόλλαγε” στην επίθεση.

Μόνο ΕΣΠΕΡΟΣ στην 3η περίοδο και με γρήγορο σερί 15-3 οδηγηθήκαμε στο 60-41 με κατάληξη τρίποντο του Χατζηκίδη. Δίπλα στον σταθερά κυρίαρχο Ματαλιωτάκη έδωσαν έξτρα λύσεις και οι Θεοδοσίου-Βάρσος-Αγγελόπουλος. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στη μέγιστη τιμή της (80-56) στο 33′ και η συνέχεια ήταν διαδικαστική.

MVP: Το ωραιότερο κορμί του ελληνικού μπάσκετ, ο Μανώλης Ματαλιωτάκης, συνέχισε για ακόμη μία αγωνιστική τις υψηλές του πτήσεις.

Καθοριστικός ο Γιάννης Καπώνης, απλοποίησε την κατάσταση στη φοβερή του 2η περίοδο.

Πολύ καλοί, μεταξύ ίσων, οι Αγγελόπουλος, Βάρσος, Χατζηκίδης και Γκαϊτάσοφ, με τον Ντακούλια να δίνει ρεσιτάλ δημιουργίας!!

Κορυφαίος της Μάνδρας ο Γκουαλτιέρι, ενώ πάλεψαν οι Βεσκούκης, Γεωργίου, Τσιάκος.

Απαντήστε