Μπάσκετ ανδρών: Η Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής

Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έστειλε στα ενδιαφερόμενα σωματεία την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (4 όμιλοι) περιόδου 2022-23.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις.

Α’ ΦΑΣΗ (ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ):

Τα σωματεία κάθε ομίλου θα συναντηθούν μεταξύ τους σε 2 γύρους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου οι δύο (2) τελευταίοι του 1ου και του 2ου ομίλου και οι τελευταίοι του 3ου και του 4ου ομίλου, έξι (6) συνολικά ομάδες, υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική. Θα υποβιβαστούν οκτώ (8) ακόμη ομάδες, οι ηττημένες των αγώνων play out που περιγράφονται πιο κάτω.

B‘ ΦΑΣΗ (PLAY OUT):

Στα play out συμμετέχουν οι ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 7 έως 10 της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τη λήξη της Α’ φάσης (κανονική περίοδος) του Πρωταθλήματος και συναντώνται μεταξύ τους ως εξής:

7oς του Ομίλου — 10ος του Ομίλου

8oς του Ομίλου — 9ος του Ομίλου

Νικήτρια στην φάση αυτή αναδεικνύεται η ομάδα η οποία θα επιτύχει τρεις (3) νίκες επί της αντιπάλου της στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου (Α’ φάση).

Οι νικήτριες ομάδες, δύο (2) σε κάθε όμιλο, οκτώ (8) συνολικά, καταλαμβάνουν τις θέσεις 7 και 8 της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου τους.

Οι ηττημένες ομάδες, επίσης δύο (2) σε κάθε όμιλο, οκτώ (8) συνολικά, καταλαμβάνουν τις θέσεις 9 και 10 της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου τους και υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική.

B‘ ΦΑΣΗ (PLAY OFF):

Μετά το τέλος της Κανονικής Περιόδου oι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου διασταυρώνονται ως εξής:

1oς του Ομίλου — 4ος του Ομίλου

2oς του Ομίλου — 3ος του Ομίλου

Νικήτρια στη φάση αυτή αναδεικνύεται η ομάδα η οποία θα επιτύχει τρεις (3) νίκες επί της αντιπάλου της στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της Κανονικής Περιόδου (Α’ Φάσης).

Οι 2 νικητές αυτών των αγώνων κάθε ομίλου προκρίνονται στη Γ’ Φάση των Play Off.

Γ’ ΦΑΣΗ (PLAY OFF):

Διασταυρώνονται χιαστί οι 2 νικητές της Β’ Φάσης του 1ου ομίλου με τους 2 νικητές της Β’ Φάσης του 2ου ομίλου. Νικήτρια στη φάση αυτή αναδεικνύεται η ομάδα η οποία θα επιτύχει δύο (2) νίκες επί της αντιπάλου της στους μεταξύ τους αγώνες. Οι 2 νικήτριες προβιβάζονται στην Α2’ Εθνική.

Αντιστοίχως θα διασταυρωθούν χιαστί οι 2 νικητές του 3ου ομίλου με τους 2 νικητές του 4ου ομίλου. Οι 2 νικήτριες προβιβάζονται επίσης στην Α2’ Εθνική.

Θεματικές ενότητες:

Απαντήστε