Το Κλειστό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» δεν έχει μετονομαστεί

Καλλιθέα, 1 Σεπτεμβρίου 2004

Προς Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 49 & Ψαρρών
176 76 Καλλιθέα
φαξ 210 9530 359

Θέμα: Το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» δεν έχει μετονομαστεί

Αξιότιμοι Κύριοι,

Το 1944 οι Εσπεριώτες διαμόρφωσαν με τα χέρια τους και με τα χρήματά τους μια εγκαταλειμμένη παιδική χαρά έξω από το συνοικισμό Χαροκόπου (επί της λεωφόρου Θησέως) σε γήπεδο αθλοπαιδιών, το γήπεδο του ΕΣΠΕΡΟΥ, ένα από τα ελάχιστα τότε γήπεδα μπάσκετ της Αττικής, που λειτούργησε με το όνομα αυτό μέχρι το 1968. Το 1968 η δικτατορία μετέτρεψε το γήπεδο του ΕΣΠΕΡΟΥ σε πάρκο. Οι Εσπεριώτες, με τα χέρια τους και με τα χρήματά τους πάλι, διαμόρφωσαν το νταμάρι που τους παραχώρησε ο Δήμος Καλλιθέας στην κορυφή του Λόφου Σικελίας σε ανοικτό γήπεδο, το νέο γήπεδο ΕΣΠΕΡΟΥ (1970). Το γήπεδο λειτούργησε με το όνομα αυτό μέχρι το 1987. Το 1987 ο Δήμος Καλλιθέας κατασκεύασε στη θέση του νέου ανοικτού γηπέδου του ΕΣΠΕΡΟΥ το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ», το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα με το όνομα αυτό.

Σε όλα τα μέχρι τώρα επίσημα προγράμματα αλλά και στο δικτυακό χώρο της Ομοσπονδίας σας, στο μενού Διοργανώσεις->Πρωταθλήματα->Αποτελέσματα, όλες τις χρονιές μέχρι και την περίοδο 2003-2004, οι αγώνες των ομάδων που χρησιμοποιούν ως γηπεδούχοι το γήπεδο αναγράφονται ως διεξαγόμενοι στο γήπεδο ΕΣΠΕΡΟΥ. Φέτος ειδικά, οι αγώνες των ομάδων ΕΝΩΣΗ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Α1’ Εθνική γυναικών), Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ (Γ’ Εθνική ανδρών) και Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ (Γ’ Εθνική ανδρών) της περιόδου 2004-2005 φέρονται ότι θα διεξαχθούν στο «γήπεδο ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ».

Προσερχόμενοι καθημερινώς στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ», γνωρίζουμε ότι δεν έχει μετονομαστεί. Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της πραγματικότητας. Θα προστατεύσετε την αθλητική ιστορία της πόλης στην οποία φιλοξενείστε. Θα προστατεύσετε επίσης φιλοξενούμενες ομάδες και οπαδούς από άσκοπη ταλαιπωρία.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *