Εντυπώσεις από μια εκδρομή στο Άστρος της Κυνουρίας

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου, που αναφερόταν στα διαδραματισθέντα την ίδια μέρα στον αγώνα του Άστρους, το συμπαθές σωματείο του Πήγασου απέστειλε στις εφημερίδες το παρακάτω κείμενο με τη δική του ερμηνεία των γεγονότων:

«Δυστυχώς ο νόμος που απαγορεύει στις επαρχιακές ομάδες να κερδίζουν τις ομάδες της πρωτεύουσας και ιδιαίτερα τις «ιστορικές» ισχύει, με αποτέλεσμα η παράβασή του να θεωρείται από κάποιους αφορμή για καταγγελίες, ανακοινώσεις κλπ. Όταν κάποια από τα «ιστορικά» σωματεία της πρωτεύουσας μετατρέπουν τα παιχνίδια στις έδρες τους σε πόλεμο, τότε απλώς έχουν καυτή έδρα. Όταν αντίστοιχα τα σωματεία της επαρχίας γεμίζουν τα γήπεδα και οι φίλαθλοι υποστηρίζουν την ομάδα τους με πάθος, τότε αυτό βαφτίζεται πολεμική σύγκρουση, ζούγκλα κλπ.


Για το ζήτημα της βιντεοσκόπησης θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να παρατηρήσουμε ότι αποκρύπτεται για προφανείς λόγους το γεγονός, ότι η ομάδα μας έθεσε στη διάθεση του προπονητή του «ιστορικού» σωματείου την κασέτα του αγώνα για κάθε χρήση. Προσκαλεί δε κάθε ενδιαφερόμενο ενώπιον οποιασδήποτε αρχής για την προβολή και των δύο μεταξύ μας αναμετρήσεων και την εξαγωγή συμπερασμάτων.


Όσον αφορά τον ισχυρισμό για ηθελημένη πρόκληση τραυματισμού αθλητή κατ’ εντολήν, ξεπερνά κάθε όριο σοβαροφάνειας αλλά και καταδεικνύει τον πανικό του συντάκτη για δικαιολόγηση της ήττας. Τιμούμε τον αθλητή Μπανακάκη για την αξία του αλλά και το ήθος του και θα θέλαμε τη δική του άποψη για το θέμα πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες για τον ψευδέστατο και ανήθικο ισχυρισμό».

Ο σεβασμός στην ιστορία του συλλόγου μας, την οποία, σχετικά αργά είναι αλήθεια, αρχίζουν να μαθαίνουν και στην Κυνουρία, μας υποχρεώνει στην παρακάτω τελευταία απάντηση:

1. Πράγματι, το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καλλιθέας «ΕΣΠΕΡΟΣ» αποτελεί κολαστήριο ! Όπως είναι πανελληνίως γνωστό, εδώ έχουν “μαρτυρήσει” ομάδες και ομάδες…

2. Οι συμπαθείς απαγόρευσαν να βιντεοσκοπήσουμε τον αγώνα, κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων. Τα υπόλοιπα αποτελούν τοπικές εκδοχές.

3. Στις λεπτομέρειες του τραυματισμού του καλαθοσφαιριστή Μπανακάκη έχουν ήδη αναφερθεί (από το βράδυ της Κυριακής) μέλη της ομάδας των συμπαθών, των οποίων τις “περαιτέρω ενέργειες” αναμένουμε με ενδιαφέρον.

4. Για τις πρωτοφανείς εμπειρίες που ζήσαμε στην Κυνουρία ΔΕΝ θεωρούμε υπεύθυνους τους συμπαθείς. Καθείς με τα όπλα του. ΥΠΕΥΘΥΝΗ θεωρούμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.

5. Ο Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ αντιλαμβάνεται ως “ιεραποστολική” την υποχρέωσή του να εκτίσει “θητεία” στη Γ’ Εθνική. Το έχει πράξει και κατά το παρελθόν (δεκαετίες 1940 και 1950), όταν υποχρεωνόταν από την ΕΠΟ να περιφέρει την ποδοσφαιρική του ομάδα ανά τα γήπεδα της ελληνικής επαρχίας για φιλικούς αγώνες, με στόχο τη διάδοση του αθλήματος. Αυτό που ζητούσε και ζητά είναι να μην εκτίθενται οι “ιεραπόστολοι” στην υπερβολική αγάπη των “ιθαγενών”.

Θεματικές ενότητες: , ,

Απαντήστε