Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Κυριακή 27 Φεβρουαρίου

Aνακοίνωση Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας
Η Παραλία χώρος άθλησης και πολιτισμού
και όχι εμπορικής εκμετάλλευσης
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί αναγκαίο να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες της Καλλιθέας για τις δυσμενείς εξελίξεις που σημειώνονται ως προς τη χρήσεις της Παραλίας των Τζιτζιφιών, μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

1. Ύστερα από την ολοκλήρωση των επαφών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου (με τη συμμετοχή το Δημάρχου κ. Κώστα Ασκούνη και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Μαρίας Σταμούλη, Βασίλη Δημόπουλου και Δανιήλ Γάλλου) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, επιβεβαιώνεται η άποψη ότι οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν σχεδίασαν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσουν, μετά από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, αλλά ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτές οι μεθοδεύσεις πρακτικά καταργούν το αυτονόητο δικαίωμα των Καλλιθεατών να ανακτήσουν τη φυσική έξοδο της πόλης προς τη θάλασσα και να χρησιμοποιήσουν τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις οι οποίες κατασκευάστηκαν με χρήματα των πολιτών, ως χώρους άθλησης, πολιτισμού, αναψυχής και περιπάτου.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την ομόφωνη απόφασή του να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των χρήσεων του τέως Ιπποδρόμου και της Παραλίας των Τζιτζιφιών και να κατοχυρωθεί ο αποφασιστικός ρόλος του Δήμου Καλλιθέας σε κάθε απόφαση που αφορά στην περιοχή και την περαιτέρω αξιοποίησή της.

3. Το Δημοτικό Συμβούλιο επιμένει στην πλήρη τήρηση των όρων του νομοθετικά κατοχυρωμένου ΕΣΟΑΠ για την Παραλία των Τζιτζιφιών, στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του αντιπλημμυρικού καναλιού, την υποβάθμιση της παραλιακής λεωφόρου και τη δενδροφύτευση της περιοχής.

4. Διεκδικεί από την Κυβέρνηση τη χρηματοδότηση των έργων ανάπλασης του χώρου του τέως Ιπποδρόμου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) για την παραχώρηση της χρήσης του στο Δήμο Καλλιθέας. Καλεί τον Οργανισμό του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας να αποδεχθεί αμέσως την απόφαση ταυ Δημοτικού Συμβουλίου για το Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλλιθέας, σύμφωνα με την οποία οι χρήσεις της γης στον τέως Ιππόδρομο είναι μόνο πράσινο, χώροι άθλησης, πολιτισμού, συνάθροισης κοινού και αναψυχής.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή θα παραχωρήσει την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 και ώρα 12:00 συνέντευξη τύπου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Λαμβάνοντας, εξάλλου, υπ’ όψη τα προηγούμενα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς, σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αγωνιστικής διεκδίκησης την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2005 και ώρα 12:00, στην πλατεία Τζιτζιφιών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αποδώσει άμεσα την Παραλία των Τζιτζιφιών και τον Ιππόδρομο στο λαό της Καλλιθέας.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε, μέχρι την αποκλειστική απόδοση των χώρων στο Δήμο Καλλιθέας.

Θεματικές ενότητες: , ,

Απαντήστε