test_2014_01n

Βλέπεις που σου τα' λεγα;

Ναι,
προχώρα παρακάτω

1

Άσε με να φύγω
(σε παρακαλώ)

Έρχονται τα "άγρια" να διώξουνε τα "ήμερα";

«Σκάψαμε και κοσκινίσαμε μόνοι μας το χώμα του γηπέδου μας
μπροστά στη Χαροκόπειο.
Αγοράσαμε φθαρμένους σωλήνες για λίγο νερό στ’ αποδυτήρια.
Είπαμε ομαδικά τα κάλαντα και κάναμε έρανο σε κάθε παιχνίδι.
Πλέναμε μόνοι μας τις φανέλλες και τα παντελονάκια,
ξεράβοντας και ράβοντας το σήμα του άστρου μας.
Ξυπνάγαμε το καλοκαίρι πριν βγει ο ήλιος, κοιμώμενοι στις ταράτσες
μ’ ένα σπάγγο σφιγμένο στο χέρι, το άλλο άκρο του οποίου
κρεμότανε από την ταράτσα μέχρι τον δρόμο, με κουβαρίστρα στην άκρη.
Έτσι ο εκάστοτε υπεύθυνος ξυπνούσε την ομάδα, παίρναμε τα κορδόνια
με το φιλέ του βόλλεϋ και προπονιόμασταν μέχρι τις 10 το πρωί.
Μετά ο ήλιος ήταν αφόρητος».

Γιώργος Καροτσιέρης
Διεθνής πετοσφαιριστής του ΕΣΠΕΡΟΥ (1944 – 58)

Στις 28 Ιουνίου 2007 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ, αφού ενημερώθηκε από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για τις πιθανές επιπτώσεις επί της ομαλής αθλητικής δραστηριότητας του συλλογου από τη φημολογούμενη συγχώνευση καλαθοσφαιρικού σωματείου γειτονικού Δήμου με αντίστοιχο του Δήμου Καλλιθέας, θεώρησε σκόπιμο να υπενθυμίσει και πάλι τα εξής:

"Τουλάχιστον από την εποχή της μεταπολίτευσης, από την εποχή δηλαδή της δημαρχίας του αειμνήστου Γιάννη Γάλλου, η σχέση του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ αρχικά με τα ανοικτά γήπεδα αθλοπαιδιών του συλλόγου και μετέπειτα με το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ», που κατασκευάστηκε στη θέση των γηπέδων αυτών, είναι γνωστή. Η σχέση αυτή εδράζεται σε δεσμεύσεις δημοτικών αρχόντων και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

1944

1950

Το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» δεν είναι απλώς ένα από τα δημοτικά γυμναστήρια της πόλης. Είναι το κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάστηκε πάνω στα ανοικτά γήπεδα του ΕΣΠΕΡΟΥ. Τα ανοικτά αυτά γήπεδα κατασκεύασαν οι Εσπεριώτες επί Προεδρίας Τάκη Κοντούζογλου με δικές τους δαπάνες και δική τους προσωπική εργασία (1968-1970).

1970

1970

Για την κατασκευή των ανοικτών γηπέδων του Λόφου Σικελίας ο ΕΣΠΕΡΟΣ ισοπέδωσε το "νταμάρι" που του παραχώρησε ο Δήμος, όταν το 1967, στις αρχές της επτάχρονης δικτατορίας, εκδιώχθηκε από το ανοικτό γήπεδο του συλλόγου επί της οδού Θησέως (Χαροκόπειος), το οποίο, οι Εσπεριώτες πάλι, με δικές τους δαπάνες και δική τους προσωπική εργασία, είχαν κατασκευάσει εκεί από το 1944, με την έγκριση της τότε Δημοτικής Αρχής, στη θέση εγκαταλειμμένης «παιδικής χαράς».

1967

1972

Το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» κατασκευάστηκε από τον Δήμο Καλλιθέας για να στεγάσει τον ΕΣΠΕΡΟ, ακριβώς όπως το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Πάλης «ΑΤΛΑΣ» κατασκευάστηκε για να στεγάσει τον ΑΤΛΑΝΤΑ. Οι συζητήσεις των αρχών της δεκαετίας του 1980 μεταξύ του τότε Δημάρχου Γιάννη Γάλλου, του τότε ΓΓΑ κ. Κίμωνα Κουλούρη και του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ (Πρόεδρος Τάκης Κοντούζογλου, Γενικός Αρχηγός Γιάννης Παλάτος) παραμένουν νωπές στις μνήμες όλων μας.

1982

1983

Το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» εξυπηρετεί τις πολυάριθμες δραστηριότητες του αρχαιότερου αθλητικού σωματείου της πόλης, του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ. Εξυπηρετεί επίσης τις δραστηριότητες του Α.Σ. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, αδελφού σωματείου του ΕΣΠΕΡΟΥ, που συνιδρύθηκε από αυτόν και υπηρετεί το άθλημα της καλαθοσφαίρισης γυναικών.

1982

1985

Στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» προπονούνται καθημερινά οι ομάδες βόλλεϋ ανδρών, χάντμπωλ ανδρών και μπάσκετ ανδρών του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ, καθώς και η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Α.Σ. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ. Το επιβαρυμένο αυτό καθημερινό ωράριο, δεν επιτρέπει να προπονούνται και/ή να αγωνίζονται στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» πολλά από τα αθλητικά τμήματα του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ.

1986

1986

Το βόλλεϋ γυναικών, το βόλλεϋ νεανίδων, το βόλλεϋ κορασίδων, οι ακαδημίες βόλλεϋ κοριτσιών, το, βόλλεϋ εφήβων, το βόλλεϋ παίδων, οι ακαδημίες βόλλεϋ αγοριών, το μπάσκετ εφήβων, το μπάσκετ παίδων, οι ακαδημίες μπάσκετ αγοριών, το χάντμπωλ εφήβων, το χάντμπωλ παίδων και οι ακαδημίες χάντμπωλ αγοριών του ΕΣΠΕΡΟΥ προπονούνται και αγωνίζονται σε άλλα δημοτικά γήπεδα !

1986

2003

Κι όμως! Η εξυπηρέτηση αυτών ακριβώς των αθλητικών τμημάτων του συλλόγου μας απετέλεσε τον μοναδικό λόγο κατασκευής του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου «ΕΣΠΕΡΟΣ» την περίοδο 1985-86, με την καταστροφή των ανοικτών γηπέδων αθλοπαιδιών του ΕΣΠΕΡΟΥ που προϋπήρχαν στο χώρο.

1980

1980

Παρ’ όλες τις ενωτικές προτάσεις που διατυπώθηκαν από τον Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ το 2003, το 2004, το 2005 και το 2006, Καλλιθεάτικο σωματείο αποφάσισε το 2007 να συγχωνευθεί με τον ΙΚΑΡΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην αθλητική τους προσπάθεια.

Συνένωση

του Καλλιθεάτικου

ποδόσφαιρου

1966

Διχασμός

του Καλλιθεάτικου

μπάσκετ

2007

Οι λόγοι που οδηγούν τον ΙΚΑΡΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ σε αναζήτηση νέας έδρας στη Καλλιθέα μέσω συγχώνευσης είναι γνωστοί: Έχουν σχέση με την πλημμελή εξυπηρέτηση του σωματείου αυτού στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και με τα ιδιαίτερα λειτουργικά προβλήματα που θα προκαλέσει η σχεδιαζόμενη ευρεία ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων της οδού Αρτάκης (Δεξαμενή Νέας Σμύρνης), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

2007

2007

Η επί επτά δεκαετίες αθλητική ιστορία της πόλης της Καλλιθέας είναι επίσης γνωστή. Οι αρμόδιοι ας σεβαστούν την ιστορία αυτή, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως η σημερινή, όπου μια από τις ενδοξότερες Καλλιθεάτικες αθλητικές ομάδες, το τμήμα μπάσκετ ανδρών του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ διέρχεται δύσκολες στιγμές.

1987

1992

Ο Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ έχει συνειδητά επιλέξει την επάνδρωση του τμήματος μπάσκετ ανδρών, καθώς και όλων των αγωνιστικών του τμημάτων, με γηγενείς αθλητές, προερχόμενους από τα φυτώριά του.

1969

1970

Τα αποτελέσματα, που φάνηκαν ήδη σε επίπεδο ηλικιακών πρωταθλημάτων (τριταθλητές Ελλάδος μπάσκετ εφήβων 2005, πρωταθλητές Ελλάδος μπάσκετ εφήβων 2006), δεν θα αργήσουν να φανούν και σε επίπεδο ανδρών, εφ’ όσον οι Δημοτικές Αρχές διατηρήσουν για τον ΕΣΠΕΡΟ το ενδιαφέρον που αναλογεί στην μέχρι σήμερα προσφορά του στην πόλη της Καλλιθέας.

2005

2006

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ πήρε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ

Ο Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ δεν πρόκειται να συναινέσει ούτε στην απομάκρυνση κι άλλου αθλητικού του τμήματος από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ», ούτε στον περαιτέρω περιορισμό των διαθεσίμων στον σύλλογό μας προπονητικών ωρών στο γυμναστήριο αυτό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ανάγκη νέας αθλητικής συγχώνευσης, με οποιοδήποτε όνομα κι αν παρουσιαστεί η συγχώνευση αυτή ενώπιον του αθλητικού κοινού της Καλλιθέας.

Εφ' όσον θεωρηθεί ότι είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΕΣΠΕΡΟΣ» πρόσθετες προπονητικές ώρες, οι ώρες αυτές πρέπει να διατεθούν κατά προτεραιότητα στα πολυάριθμα αθλητικά τμήματα του ΕΣΠΕΡΟΥ, που περιφέρονται σε άλλα δημοτικά γυμναστήρια σε αναζήτηση στέγης.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να θέσει την παρούσα απόφαση υπόψη των Δημοτικών Αρχών".

Καλλιθέα, 28 Ιουνίου 2007

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ

Βλέπεις που σου τα' λεγα;

Ναι,
προχώρα παρακάτω

1

Άσε με να φύγω
(σε παρακαλώ)