60 χρόνια ΕΣΠΕΡΟΣ: Οι Πρωταγωνιστές

ΧΑΜΠΕΡΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Ποδοσφαιριστής του ΕΣΠΕΡΟΥ (1949 – 54):

«Το 1943, την εποχή της μαύρης Ιταλο-Γερμανικής κατοχής της πατρίδας μας, μια δράκα αγνών πατριωτών και φιλάθλων συμπολιτών μας ίδρυσαν τον Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ, συγκεντρώνοντας και αγκαλιάζοντας όλη την παραπαίουσα και ταλαιπωρημένη νεολαία της πόλης μας. Οι ομάδες ποδοσφαίρου, βόλλεϋ και μπάσκετ του ΕΣΠΕΡΟΥ ανδρώθηκαν και διέπρεψαν μεταπολεμικά στα πρωταθλήματα.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να μνημονεύσω τους ιδρυτές και πρωτεργάτες του ΕΣΠΕΡΟΥ: Κοσμίδης, Καρετζόπουλος, Μακρής, Δεμέναγας, Τζώρτζης, Βακαλόπουλος, Ρώτας, Αντωνιάδης, Μαυροφίδης, Γαζής, πάτερ Βασίλειος και άλλοι.

Το 1966, με τη συγχώνευση του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΕΣΠΕΡΟΥ και άλλων τοπικών σωματείων, ιδρύθηκε ο Γ.Σ. Καλλιθέα, που πρωταγωνιστεί επί 40 περίπου χρόνια στα εθνικά πρωταθλήματα και αγωνίζεται σήμερα στην Α’ Εθνική κατηγορία. Εμείς οι παλαιοί ποδοσφαιριστές του ΕΣΠΕΡΟΥ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από την ίδρυση του συλλόγου και της έκδοσης αυτού του βιβλίου, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον ΕΣΠΕΡΟ, καθώς και στον Γ.Σ. Καλλιθέα, που αποτελεί τη συνέχειά του στο ποδόσφαιρο».