60 χρόνια ΕΣΠΕΡΟΣ: Οι Πρωταγωνιστές

ΖΑΝΝΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πετοσφαιριστής του ΕΣΠΕΡΟΥ (1944 – 58):

«Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση την πρωτοβουλία της διοίκησης του ΕΣΠΕΡΟΥ για την έκδοση βιβλίου – λευκώματος επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 60 ετών από της ιδρύσεως του αγαπημένου μας συλλόγου. Το βιβλίο κλείνει μέσα του μια ολόκληρη ιστορία, τόσο τη δική μου, όσο πιστεύω και των υπολοίπων συναθλητών μου, που ευρίσκονται ακόμα στη ζωή.

Αναβιώνουν τα νεανικά μας χρόνια, όταν μαθητές του σχολείου στην αρχή, των ανωτάτων σχολών αργότερα,  γνήσια τέκνα της Καλλιθέας μας και λάτρεις της αθλητικής ιδέας, υπηρετήσαμε σαν αθλητές του ΕΣΠΕΡΟΥ τα τμήματα βόλλεϋ και μπάσκετ, ορισμένες δε φορές υπήρξαμε συνεπίκουροι και του τμήματος κλασσικού αθλητισμού. Τα χρόνια αυτά αναβιώνουν με συγκίνηση, γιατί τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε μια ζοφερή περίοδο, κάτω από εχθρική κατοχή, καθώς και την τραγική περίοδο του αδελφοκτόνου πολέμου.

Σας συγχαίρω εκ βάθους καρδίας. Άνθρωποι με ευαισθησίες, με αρχές και «πιστεύω», όπως δείχνουν οι εν γένει ενέργειές σας, είναι απαραίτητοι και όχι μόνο για τον ΕΣΠΕΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλο το εύρος του Ελληνικού αθλητισμού».